Home International SUA decimată de furtuni și tornade

SUA decimată de furtuni și tornade

2032
0
tornade

Americanii au parte de o lună aprilie destul de capricioasă, plină de tornade și ploi abundente, mai ales în centrul țării. Marți, la lăsarea serii, au fost lansate avertizări de tornadă în Oklahoma și Texas, în timp ce în Kansas și Kentucky au fost sub amenințarea fulgerelor. De asemenea, a apărut o avertizare de inundații pentru partea de Vest a orașului Kansas în dimineața zilei de miercuri.

5 tornade au fost identificate până acum în 4 state: Texas, Indiana, Kansas și Missouri. Încă una părea să lovească orașul Oklahoma dar deocamdată nu a fost confirmată.

Harry Trottier, manager la McIntosh County Emergency a spus că tornadele au făcut ravagii chiar prin centrul orașului  Checotah, Oklahoma, din fericire nimeni nu a fost rănit. Cea mai gravă problema a fost o scurgere de gaze ce a fost rezolvată la timp de către firmele specializate. Peste 17.000 de agenți economici din Oklahoma au rămas fără energie electrică, potrivit companiilor de electricitate.

Tunetele și fulgerele sunt omniprezente în regiune, se estimează că în 30 de minute peste 11000 de fulgere sunt prezente pe cer. Aceste fulgere au rezultat până acum în 180 de incidente cu pagube materiale.

Se pare totuși că avertizarea de tornadă este aproape de final, însă vântul nu pare să slăbească sub 80 de mile/oră. De asemenea, fulgere și ploi abundente sunt așteptate în continuare și după ridicarea avertizărilor.

Oklahoma – regiunea cea mai afectată

Purtătorul de cuvânt al biroului de management pentru dezastre, Christie Yeager, spune că Poliția este la fața locului pentru a ajuta la rezolvarea situației în Checotah.

„Furtuna s-a abătut asupra întregului oraș, din colț în colț. Nu a scăpat nici un colțișor. Deși sunt pagube, nu sunt majore.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here