Home International Primul Congres al Partidului Muncitoresc al Coreei de Nord din ultimii 36...

Primul Congres al Partidului Muncitoresc al Coreei de Nord din ultimii 36 de ani

835
0
Partidului Muncitoresc

Coreea de Nord a anunțat faptul că Partidul Muncitoresc va organiza cel de-al 7-lea Congres, o adunare foarte rară, pe data de 6 mai. Partidul nu a mai ținut o asemenea întrunire din anul 1980, iar întrevederea fusese inițial programată în luna octombrie. Data a fost schimbată la cererea Partidului.

Care este scopul celui de-al 7-lea Congres?

Este oare posibil ca acest Congres să se țină pentru consolidarea puterii? Ei bine, este posibil ca această întrunire să se organizeze cu scopul de a-l pune pe Kim într-o lumină bună, să pară că deține puterea deplină. De asemenea, este posibil ca întrunirea să se țină pentru a se anunța schimbări profunde în sistemul economic sau cel diplomatic.

De asemenea, este posibil ca la acest congres să se anunțe transferul puterii de la armată către partide.

„Când Kim Jong Il a fost la putere, Comisia Națională pentru Apărare juca un rol esențial în conducerea țării. Organizarea celui de-al 7-lea Congres ar putea avea ca scop nominalizarea Partidului Muncitoresc în acest sens. Rămâne de urmărit dacă  Kim Jong Un va menține Comisia Națională de Apărare sau îi va trece funcțiile de partea partidului” spune Yang Moo-jin, de la Universitatea de studii Nord Coreene a Universității Coreei de Sud.

Anul trecut, Coreea de Nord a sărbătorit 70 de ani de la formarea Partidului Comunist cu o paradă militară foarte opulentă, catalogată drept cea mai mare din istoria țării.

Duminică, este comemorată cea de 84 aniversare de la fondarea Armatei Oamenilor, forțele armate ale Partidului Muncitoresc.

În acest moment, Coreea de Nord este o țară condusă pe niște baze comuniste de gen Marx-Lenin.

Anunțul acestui Congres vine într-un moment de maximă tensiune în Peninsulă. Coreea de Nord a tot testat rachete nucleare în regiune și stârnit critici aprinse din toate părțile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here