Home Diverse Cât de repede se arde un bec cu led?

Cât de repede se arde un bec cu led?

3021
1
bec cu led

Probabil că ați văzut și voi că au apărut aceste becuri cu LED de vreo câțiva ani , mai economice de cât halogenele dar și mai scumpe. Cu cât tehnologia este mai revoluționară, cu atât este mai scumpă dar o dată cu trecerea timpului se vor ieftini și aceste becuri cu LED. Probabil se vor inventa alte tehnologii mai avansate deși nu știu unde se va ajunge în acest mod pentru că un bec cu LED deja consumă sub 10w și dă o lumină suficientă pentru utilizarea normală.

În cazul în care nu știați, ledurile au câștigat de curând un NOBEL, așa că nu sunt chiar o invenție total nefolositoare. Acestea aduc un consum mult mai redus de energie, lumină mai puternică, fiabilitate mai mare întrucât se ard foarte greu. Dar oare așa să fie? Chiar se ard dificil becurile cu LED? Vom discuta acest aspect în cele ce urmează pentru că nimănui nu-i convine să dea 20 – 30 de lei pe un bec și să i se ardă într-un timp relativ scurt de câteva luni.

Evident, contează foarte mult ce fel de instalație electrică are fiecare în casă. Dacă instalația electrică este în regulă și nu sunt căderi sau puseuri de tensiune prea mari, becurile cu LED vor fi în siguranță. Sunt foarte rezistente în comparație cu becurile cu filament ori halogen, drept dovadă stau ale mele care atârnă în lustră de vreun an de zile. Înainte să le cumpăr vă spun sincer că stăteam cu becurile pe șifonier, câte 3-4 pe lună, să am de rezervă. Foloseam becuri cu filament care pocneau ca petardele de Revelion. Se ardeau când îți era  lumea mai dragă și nu aveai ce să le faci.

Eu cred că merită investiția atâta timp cât consumă puțin și nu se ard, merită să dai peste 20 de lei pentru un simplu bec. Am urât întotdeauna să se ardă becurile în casă pentru că e destul de greu să le schimbi, mai ales dacă ai genul de tavan ca al meu, foarte înalt. De multe ori mă duceam și luam scara doar ca să schimb un bec. Bine că am scăpat de problemă.

Previous articleSuspectul de terorism Salah Abdeslam a fost extrădat către Franța
Next articleBig Ben intră în reparație
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

  1. Becurile cu LED sunt eficiente, dar mai bune sunt cele inteligente. In apartamentul nostru am folosit tot felul de sisteme de iluminat, insa ne-am oprit doar la doua: benzile LED si becurile inteligente multicolore wireless. Benzile LED le-am folosit in dormitor si-n bucatarie si becurile smart cam peste tot in locuinta. Va recomand sa incerci si voi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here