Home WarPress SUA trimite un avion militar EA-6B Prowler în Turcia

SUA trimite un avion militar EA-6B Prowler în Turcia

1018
0
EA-6B Prowler

Statele Unite au trimis un avion tactic capabil să distrugă/bruieze căile de comunicații folosite de ISIS în zonele de conflict, pentru a duce un pas mai departe lupta împotriva acestei rețele teroriste. Avionul, model EA-6B Prowler, a aterizat la baza aeriană Incirlik din Turcia și va ajuta în lupta contra ISIS. Pe lângă faptul că are capacitatea de a intercepta comunicații, acest avion poate  să protejeze forțele aliate de la sol blocând radarele inamice  și echipamentele de comunicații ale ISIS.

Deși Pentagonul nu vrea să spună exact care este misiunea acelui avion, cu siguranță va fi folosit pentru a bruia semnalul GSM sau alte dispozitive necesare pentru a detona bombe. De asemenea mai mult ca sigur avionul va fi folosit pentru a bruia stațiile radio folosit de ISIS pentru propagandă. Acest tip de avion a fost folosit pentru prima dată în anul 1972, în timpul Războiului din Vietnam, după care a fost folosit pentru a asigura pacea în întreaga lume. A, să nu uităm despre Iugoslavia anilor 1990.

Din 2014 de când au început ofensivele militare împotriva ISIS, acest avion a luat parte la foarte multe misiuni atât în Siria cât și în Irak. Acest avion se alătură celor două bombardiere B-52 trimise de armata SUA în Siria săptămâna trecută. De asemenea, secretarul pe apărare Robert Work spune către reporterii CNN faptul că SUA a adăugat arsenalului de luptă și câteva bombe cibernetice, destinate preluării controlului asupra tehnologiilor folosite de ISIS.

La începutul anului 2016, secretarul pe apărare Ash Carter a afirmat că aceste eforturi de a prelua controlul asupra rețelelor informatice ISIS sunt o grijă reală pentru toată lumea. E forate important ca rețelele de comunicații ale acestei grupări teroriste să nu funcționeze.

Previous articleMonstrul din Loch Ness a fost găsit
Next articleAi impresia că ești mereu supravegheat? Află sigur cu ajutorul unui detector camere ascunse
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here