Home WarPress Coreea de Nord are rachete nucleare de rază medie

Coreea de Nord are rachete nucleare de rază medie

1132
0
Coreea de Nord

Coreea de Sud crede cu tărie că vecinii săi din Nord dețin rachete nucleare cu rază medie. Marți, o informație a apărut în presă conform căreia, Coreea de Nord a reușit să miniaturizeze focoase nucleare și să le atașeze rachetelor de rază medie Rodong. Oficialii spun că această rachetă balistică poate să călătorească 2000 de kilometri și să livreze o încărcătură de aproape o tonă, 907 kilograme mai precis, punând în gardă bazele militare SUA din Coreea de Sud și Japonia.

„Credem că au posibilitatea de a monta un focos nuclear pe o rachetă Rodong. Dacă le vor lansa vreodată în această formă, cu siguranță va fi doar o decizie politică. Știm că au recunoscut că au capacitatea de a face acest lucru și trebuie să îi credem pe cuvânt, cu toate că nu au demonstrat acest lucru încă” spun oficialii.

Luna trecută, Kim Jong Un a anunțat că țara pe care o conduce a reușit ceva foarte inovator. Coreea de Nord a reușit să miniaturizeze o armă nucleară, liderul Kim pozând alături de aceasta. Totul a  apărut în presă mult mai vizibil după ce SUA a anunțat că a observat activitate suspectă la facilitatea nucleară Yongbyon din Coreea de Nord, monitorizare făcută prin intermediul programului 38 North.

Luna aceasta, Pyongyang a dus la cale cel de-al patrulea test  nuclear de la începutul acestui an, în ciuda sancțiunilor ONU impuse luna trecută. Guvernul sud coreean spune că ar trebui înăsprite sancțiunile din moment ce Coreea de Nord nu pare să fie afectată de ele.

Râca dintre cele două coreei s-a acutizat săptămâna aceasta când comunicațiile militare ale Coreei de Sud au fost misterios bruiate de o sursă externă rămasă neidentificată, fiind afectate 962 avioane, 692 nave maritime și 1785 rețele de comunicații diverse, fără să se raporteze pagube. Bineînțeles, toți ochii sunt ațintiți către Coreea de Nord, care neagă orice acuzație ca de obicei.

Previous articleAi fost diagnosticat recent cu diabet? Iată 3 motive să nu te sperii de această boală
Next article21 de fotografii istorice ale anilor 80
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here