Home Editorial sau Guest Post Vor schimba atacurile de la Bruxelles principiul democrației?

Vor schimba atacurile de la Bruxelles principiul democrației?

1776
0
bruxelles

Oare cum vede Orientul Mijlociu atacurile de la Bruxelles? Cum se vede dezastrul din inima Occidentului, din Arabia Saudită? Cei care au organizat atacurile teroriste de ieri șu-au asumat răspunderea. ISIS a lovit încă o dată Europa, îngenunchind capitala Uniunii Europene.  Zeci au fost uciși, sute răniți.

Ce se va întâmpla cu democrația? Vor reuși oare guvernele să își protejeze cetățenii? Este de datoria lor să o facă dar vor reuși oare? Ei bine, țările democratice vor trebui să facă acest lucru cu una dintre mâini legată la spate, din păcate.

Provocarea pe care Europa o resimte în aceste momente este aceea de a demonstra că poate asigura această siguranță pentru proprii cetățeni FĂRĂ SĂ SACRIFICE LIBERTATEA. Europa trebuie să demonstreze ce înseamnă de fapt un sistem al idelor, un sistem ce duce la crearea comunităților.

Țările moderne, democratice, trebuie să găsească o soluție pentru a pune capăt grupurilor extremiste și să aducă din nou în prim plan libertatea vestului. Cred că această libertate ar trebui folosită în stoparea atacurilor teroriste.

Dramele psihice și frica sunt cele care pun în pericol democrația. Oamenii nu trebuie să înceteze să gândească, să se exprime și deși mulți susțin că mediatizarea atacurilor teroriste duce la înmulțirea acestora, cred că se va găsi o soluție în viitorul apropiat prin care să nu se piardă democrația.

Rămâne în seama oficialilor responsabili cu securitatea să demonstreze faptul că democrația este cel mai bun sistem pentru noi, cei care trăim în acest perimetru. Rămâne în seama lor să demonstreze că aceste principii ale libertății sunt suficiente pentru a împiedica pe alții să îngrădească libertatea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here