Home WarPress Misiunea EU atacată în Mali

Misiunea EU atacată în Mali

795
0
in mali

Sediul Misiunii EU în Mali a fost atacat luni.

Nici o persoană EUTM – Mali nu a fost rănită în timpul atacului. EUTM – Mali securizează zona” se spune pe Twitter.

Ministrul de Securitate Mali a raportat faptul că un atacator a fost ucis și doi suspecți arestați. Sediul este  situat în Hotel Nord Sud în capitala Mali, Bamako.

Ambasada SUA din Bamako transmite că a fost un mic schimb de focuri și avertizează cetățenii să evite zona cu pricina.

Cine sunt atacatorii?

S-a făcut lumină la scurt timp de la incident. Mali se  luptă cu instabilitatea creată de extremiștii islamiști de ani de zile.  După ce în 2012 un grup militar a aruncat țara în haos, extremiștii islamiști ce au legături cu al Qaeda, au pus stăpânire pe o mare parte din nordul Mali.  La cererea Mali, Franța a trimis mii de militari după acel eveniment pentru a ajuta la înlăturarea extremiștilor. Națiunile Unite au avut și ele misiunea de a securiza guvernul astfel încât să își poată desfășura activitatea.

Rezistența militară a ajutat Mali să alunge extremiștii din orașe, dar aceștia s-au regrupat în deșert. Ultimul atac sângeros al acestora datează din luna noiembrie, când 19 persoane și-au pierdut viața la Radisson Blu Hotel din Bamako

Previous articleCopilul plânge la dentist? Iată unde trebuie să îl duci ca să scapi de această problemă
Next articleObama invocă schimbarea și libertatea în Cuba
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here