Home WarPress Încă un atac al unei baze americane în Irak

Încă un atac al unei baze americane în Irak

813
0
irak

Pentru a doua oară în mai puțin de 3 ani, prima bază militară din Irak este atacată de ISIS. Baza, cunoscută sub denumirea de Firebase Bell, a fost atacată cu câteva focuri de armă  de un grup de 10 luptători ISIS. Aceiași care au atacat și baza americano-irakiană de la Makhmur, în nordul Irakului.

În timpul atacului, nimeni nu a fost rănit. Doi luptători ISIS au fost uciși și cam atât. Colonelul Steve Warren a spus că nu deține informații referitoare la cât de mult s-au apropiat atacatorii, însă soldații au raportat ceva de genul câtorva sute de metri.

„Cei care au rămas în viață au fugit de frică” spune Warren

Sâmbătă, un pușcaș marin a fost ucis la Firebase Bell de o rachetă ISIS sâmbătă. 8 soldați au fost de asemenea răniți în acel atac. Trei dintre aceștia au fost trimiși la tratament în Germania, dintre care unul cu răni destul de grave.

Statele Unite cred că acea bază a fost special aleasă de ISIS pentru că este una dintre puținele care nu au fost mutate de când au fost instalate. Elicopterele care aduc echipamente și personal pot fi zărite de la depărtare. Totuși, responsabilii cu apărarea au menționat faptul că există mai multe căi prin care ISIS puteau să știe că pușcașii marini erau în bază…

„Nu poți ascunde 200 de soldați” spun oficialii.

În acest moment, Statele Unite au între 4500 și 5000 de soldați în misiune în Irak, cu 1000 mai mult de cât ar trebui. Aceste cifre includ și cei 200 de pușcași marini a căror prezență nu a fost făcută publică. Coaliția refuză să dea numărul exact al trupelor americane care se află în acest moment în Irak, doar Colonelul Warren spunându-ne de cei 3870 de soldați americani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here