Home Tehnologie FBI a găsit o cale pentru a accesa iPhone teroristului

FBI a găsit o cale pentru a accesa iPhone teroristului

814
0
iphone

Bătălia dintre Departamentul de Justiție și Apple programată marți, a fost amânată. Departamentul de justiție a cerut amânarea cauzei după ce a menționat că a găsit alternative pentru a avea acces la informațiile din iPhone-ul folosit de Syed Farook, pistolarul de la San Bernadino. Într-o scrisoare adresată Curții, Departamentul de Justiție a menționat faptul că s-ar putea să nu mai aibă nevoie de ajutorul celor de la Apple.

„Duminică, 20 martie 2016, o intervenție din exterior a demonstrat pentru FBI faptul că există metode alternative pentru a debloca telefonului lui Farook. Dacă metodele vor da rezultate, nu va mai fi nevoie de asistența Apple Inc” se arată în scrisoare.

Investigatorii federali vor să vadă ce date se află în telefonul tânărului, însă este blocat. Nu pot să încerce să ghicească acel passcode întrucât funcția de autodistrugere este activată și va elimina parola după 10 încercări greșite.

Cei de la FBI doresc ca Apple să creeze un soft special care să le permită să treacă de aceasta parolă, de acest protocol, de securitate astfel încât să poată încerca toate combinațiile posibile de parole. Apple, se luptă prin tribunale cu această cerință de o bună bucată de vreme, motivând că acest precedent va crea multă neîncredere în dispozitivele Apple pe viitor.

În luna februarie, un judecător a decis faptul că Apple trebuie să se supună ordinului guvernamental iar compania a făcut apel. Aceștia au făcut public faptul că se lucrează constant la update-uri de securitate iar după această bătălie prin tribunale cu cei de la FBI, s-a ajuns să se creeze niște update-uri atât de avansate încât nici măcar cei care le-au conceput nu le mai pot compromite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here