Home International Devine o modă să vezi lei pe străzi la Nairobi. Localnicii încep...

Devine o modă să vezi lei pe străzi la Nairobi. Localnicii încep să facă și selfie cu aceștia

842
0
lei

Un leu a scăpat dintr-o rezervație Kenyană și a atacat o persoană în Nairobi. Acesta este ultimul eveniment în care sunt implicate pisici de dimensiuni impresionante din capitala Kenyană. Omul rănit este sub supraveghere medicală și primește îngrijiri de specialitate, potrivit Serviciului Wildlife Kenyan. Acesta a spus pe Twitter că angajații au prins leul și l-au readus în Parcul Național Kenyan.

Clipul postat pe Facebook înfățișează un leu care umblă nestingherit pe cele mai aglomerate străzi din Nairobi. Dispare din cadru după ce atacă o persoană.

Este a patra oară în ultimele săptămâni când lei scapă din Parcul Național de la marginea orașului Nairobi. Luna trecută, câțiva lei au ajuns într-o zonă rezidențială din Nairobi  la lăsarea serii, punând autoritățile pe jar. Toți leii au fost prinși într-un final.

Purtătorul de cuvânt al Kenya Wild Life Paul Udoto spune că localnicii au îngreunat eforturile lor de captura animalele. Unii oameni au încercat să facă selfie cu leii evadați din parc, riscându-și viețile pentru o singură poză.

Gardurile electrice, o soluție?

Parcul Național Nairobi este casa leoparzilor, girafelor, leilor, multor animale sălbatice deși acestea văd zilnic zgârie norii din oraș. Să le fie trezit oare în acest mod spiritul de aventură leilor?

Parcul este îngrădit cu un gard electric pentru a ține animalele înăuntru. În partea de sud a parcului, departe de oraș, nu există gard electric ci un râu prin care se pare că leii înoată spre oraș.

De ce fug leii din parc?

Ei bine, nimeni nu știe și probabil că spiritul lor aventurier la vederea clădirilor impresionante din Nairobi este doar o glumă. E posibil totuși ca unul dintre factorii principali pentru aceste evadări destul de dese să fie faptul că în parc se construiește o autostradă iar lucrările par să agite toate animalele. Animalele sălbatice nu sunt obișnuite cu zgomotele specifice construiților.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here