Home Editorial sau Guest Post Atacurile de la Bruxelles: planificare sau coincidență? Ce urmează după?

Atacurile de la Bruxelles: planificare sau coincidență? Ce urmează după?

1296
0
Bruxelles

După ce câteva explozii au zguduit Bruxelles-ul, încep să apară întrebările legate de identitatea atacatorilor, încep să apar întrebările legate de siguranța cetățenilor europeni. Zeci de oameni au fost uciși în 3 explozii la o stație de metrou și un aeroport din Bruxelles.

Aceste atacuri au fost oare puse la cale de un singur grup?

Primele cercetări par să conducă înspre ISIS. E o explicație destul de logică. După ce Salah Abdeslam – persoană suspectată de atacuri teroriste în Paris – a fost arestat la Bruxelles săptămâna trecută, în casa acestuia a fost descoperi echipament folosit pentru detonări de explozibili.

Sunt atacurile de la Bruxelles o urmare a arestării lui Salah Abdeslam?

Ei bine, e posibil să fie o răzbunare a ISIS, dovadă că nu le prea place să piardă. Dar totuși, Salah Abdeslam fugea de vreo 4 luni de zile, ceea ce ne poate face să credem că ISIS a avut timp să pună la cale ceva planuri pentru momentul de după arestarea lui. Explozibilii folosiși nu pot fi făcuți peste week-end. Cel mai probabil, a fost ceva plănuit dinaintea arestării acestuia.

Sunt sigure terminalele aeroporturilor din Bruxelles?

Măsurile de securitate au fost înăsprite destul de mult. Totuși, nu exista securitate în zona bagajelor de mână. Din această cauză, un terorist cu o geantă cu explozibili putea să ajungă în acea zonă aglomerată, ceea ce s-a și întâmplat.

Care sunt consecințele acestui atac?

Consecințele se rezumă la înăsprirea securității în aeroporturi peste tot în Europa. De asemenea, se va ridica nivelul de securitate și la metrouri. Putem fi siguri că forțe speciale de securitate vor fi trimise pe teren în toate capitalele europene. Așa s-a întâmplat și după atacurile de la Paris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here