Home Diverse Ai fost diagnosticat recent cu diabet? Iată 3 motive să nu te...

Ai fost diagnosticat recent cu diabet? Iată 3 motive să nu te sperii de această boală

1978
0
diabetul

Diabetul este într-adevăr genul de boală pe care nu ai putea să o dorești nici celui mai aprig dușman.  Diabetul este o boală care momentan nu prea are leac, doar medicație cu ajutorul căreia să poți trăi liniștit. Din păcate, mulți simt această boală o povară pentru că este în strânsă legătură cu alimentația. Doar cu ajutorul insulinei și a alimentației stricte poți ține diabetul sub control și dacă ești curios să afli mai multe detalii tehnice despre această boală, află totul despre diabet accesând acest link.

Deși foarte mulți se tem de această boala, există cel puțin 3 motive principale pentru care nu ar trebui să mai sperie pe nimeni în ziua de azi. Aceste motive le vom dezbate și noi în cele ce urmează. Așadar să vedem…

3 motive pentru care diabetul n-ar trebui să te mai sperie

  1. Diabetul nu este fatal. Nu se moare din diabet de cât dacă nu respecți regulile. Atâta timp cât ai grijă la insulină nimic rău nu se poate întâmpla. Există în ziua de azi aparate care pot monitoriza foarte bine această boală.
  2. Cu medicație corespunzătoare și cu atenție la ce mănânci nici nu simți că ai diabet. Totul ia o întorsătură aiurea dacă nu iei medicația sau dacă faci abuzuri deși știi că-ți vor face rău. Majoritatea celor care au diabet și sunt conștiincioși duc o viață 100% normală.
  3. Nu trebuie să umbli după tine cu o plasă de pastile. Nu ai nevoie de cât de insulină și eventual ceva multivitamine pentru reglarea glicemiei. Au apărut în ultima vreme destul de multe noutăți legate de diabet și toate în favoarea bolnavilor.

Cred că este momentul să nu te mai sperii de diabet și să te concentrezi pe viața personală. Cu cât reușești să te integrezi mai bine și să te obișnuiești cu gândul că e o boală cu care o vei purta pentru tot restul vieții, cu atât vei avea parte mai rapid de acea viață normală pe care bineînțeles că o dorești.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here