Home International Sunt 90% șanse ca în mormântul lui Tutankhamon să fie camere ascunse

Sunt 90% șanse ca în mormântul lui Tutankhamon să fie camere ascunse

798
0
Tutankhamon

Misterul care a pus capac imaginației tuturor arheologilor: soarta necunoscută a unei regine frumoase care a condus Egiptul antic la cel mai înalt nivel. Dar Nefertiti ar putea să fie ascunsă chiar sub nasul nostru, cel puțin acestea sunt ultimele teorii ale egiptologilor din lumea întreagă. Ipoteza conform căreia Nefertiti a fost îngropată într-o cameră în spatele mormântului lui Tutankhamon a fost înaintată de arheologul Nicolas Reeves în luna august a anului trecut.

Ce se află în spatele mormântului regelui Tutankhamon

Descoperirile recente aduse de o scanare cu radar a mormântului au fost anunțate joi, un pas crucial în rezolvarea uneia dintre cele mai mari enigme ale Egiptului antic. Sunt peste 90% șanse să existe două camere în spatele mormântului lui Tutankhamon. Scanarea a scos la iveală de asemenea material metalic și organic, anunță Ministrul Mamdouh El Damati. Scanări ulterioare vor mai fi făcute la sfârșitul lunii pentru a determina mărimea camerelor și grosimea zidurilor.

Deocamdată toată lumea este sceptică, vocile mai marilor din Egipt au spus mereu faptul că Nefertiti nu are cum să fie îngropată în același loc cu Tutankhamon, iar dacă se dovedește a fi rămășițe de trup regal în spatele camerelor mormântului, în nici un caz nu va fi vorba despre Nefertiti.

Cine a fost Nefertiti?

Istoricii spun că Nefertiti a condus Egiptul  alături de soțul ei Amenhotep al IV-lea, însă după 12 ani ea a dispărut fără urmă. Unii egiptologi consideră că a primit alt nume în timp ce alții cred că aceasta a murit.

Căutările mormântului ei nu s-au soldat cu succes până acum iar faptul că acesta ar putea fi chiar lângă cel al lui Tutankhamon trezește semne de întrebare. Deși Tutankhamon a fost un rege al Egiptului fără importanță majoră, mormântul lui s-a păstrat aproape intact timp de mii de ani.

Previous articleGruparea kurdă Freedom Falcons a revendicat explozia de la Ankara
Next articleUn profesor de matematică a rezolvat o ecuație rămasă fără deslușire pentru 300 de ani
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here