Home Problema Imigranților Mii de imigranți la granița dintre Grecia și Macedonia

Mii de imigranți la granița dintre Grecia și Macedonia

1144
0
imigranți

Peste 7000 de imigranți  sunt blocați la granița dintre Grecia și Macedonia într-o tabără improvizată care în mod normal ar fi suficienta pentru doar 1500 de persoane. Frontierele sunt înghețate în regiune pentru mai bine de 24 de ore pentru a încerca să se oprească valul de imigranți care doresc să purceadă către Europa de Vest. Unii dintre imigranți sunt blocați în această tabără de peste o săptămână. Locul a devenit o adevărată mlaștină din cauza ploilor, ridicând un risc tot mai sporit pentru sănătate.

Sute de corturi au fost ridicate pe terenul din jurul taberei oficiale în care nu mai poate fi cazat nimeni deocamdată pentru că este arhiplină. Familii de câte 10 persoane împart corturi de 4 persoane spune Caroline Haga, coordonator Crucea Roșie Internațional pentru BBC.

“Mulți sunt uzi leoarcă și de-a dreptul înghețați din cauza faptului că au fost nevoiși să doarmă sub cerul liber, iar pe timpul nopții temperaturile ajung și la -10 grade Celsius. Avem deja o sumedenie de cazuri de gripă mai ales în rândul copiilor care sunt mult mai firavi. Imaginați-vă ce înseamnă să dormi afară în asemenea condiții. Aceste condiții sunt inumane și trebuie luate măsuri” spune Caroline.

Un centru medical pus la cale de ICRC și Crucea Roșie Ungaria încearcă din răsputeri să ofere ajutorul necesar celor bolnavi, însă sunt depășiți de numărul foarte mare de cazuri. Bronșitele sunt cele mai frecvente în această tabără improvizată.

Ahmed Majid, un tânăr imigrant în vârstă de 26 de ani care călătorește alături de nevastă și cei doi copii spune: “Mergem deja de 3 kilometri. Poliția a oprit taxiul în care ne aflam în drum. Acesta este motivul pentru care mergem pe jos.”…

Până nu demult, Macedonia dădea drumul imigranților din Syria și Iraq, câteva sute pe zi. Totul s-a schimbat în urmă cu câteva săptămâni au început controalele draconice la granița și aproape nici un imigrant nu a mai trecut fără acte serioase care să le ateste proveniența/originea/identitatea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here