Home Problema Imigranților Justiția din Germania se pronunță în legătură cu gruparea de extremă dreapta...

Justiția din Germania se pronunță în legătură cu gruparea de extremă dreapta NPD

948
0
npd

Înalta Curte de Justiție din Germania trebuie să ia o decizie în legătură cu interzicerea Partidului Național Democratic  de extremă dreapta. Bundesrat a dus cazul la Curtea Constituțională, aflată în orașul Karlsruhe.

Petiția înaintată scotea în evidență faptul că NPD este un partid rasist și reprezintă o amenințare pentru democrația din Germania. A mai existat o încercare de interzicere a NPD care datează din anul 2003, soldată cu un eșec.

NPD nu este reprezentat la nivel național, dar are membri în statul Mecklenburg-West Pomerania din fosta Germanie de Est. Are de asemenea un loc în Parlamentul European, ținut de Udo Voigt. Membri NPD au organizat câteva marșuri de protest anti islamizare in Dresden, marșuri care au atras antipatia celor care susțin democrația.

NPD face parte din așa zisa anxietate germană referitoare la imigranții non – EU, majoritatea musulmani sirieni, iraqieni și afgani care propovăduiesc războiul și care fac abuzuri grosolane în ceea ce privește drepturile omului.

În Germania nu e atât de simplu să interzici un partid politic, sunt legi instaurate dupa procesul de deznazificare apărut dupa cel de-al Doilea Război Mondial. Doar Bundestag sau Guvernul pot să lanseze asemenea proceduri, iar Curtea Constituțională este cea care impune măsura în cazul în care două treimi dintre jurați cad de acord asupra acesteia. În acest moment, partidul NPD are circa 5200 membri.

De când s-a terminat cel de-al Doilea Război Mondial și până în prezent, în Germania, doar două partide politice au fost interzise. Este vorba despre Partidul Socialist Reich (interzis în 1952) și Partidul Comunist German (interzis în 1957).

Previous articleContinuă munca depusă pentru demolarea taberelor imigranților de la Calais
Next articleMii de imigranți la granița dintre Grecia și Macedonia
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here