Home Problema Imigranților Continuă munca depusă pentru demolarea taberelor imigranților de la Calais

Continuă munca depusă pentru demolarea taberelor imigranților de la Calais

1079
0
Calais

Echipele de demolări au intrat în Portul Calais pentru a pune la pământ așa zisa Junglă, compusă din tabere improvizate asemenea celor ridicate de țigani prin Italia. Poliția franceză a anunțat faptul că va folosi forța în cazul în care imigranții refuză să plece de lângă containerele lângă care se aciuiseră. De aici, un adevărat circ. Imigranții doresc să ajungă în Anglia, nu doresc să rămână în Franța și se tem de faptul ca vor fi obligați de autorități să ceară azil în această țară.

Pe timpul nopții, poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a ține la distanță revoltele. Imigranții începuseră pur și simplu să arunce cu pietre și cu tot ce aveau la îndemână către echipele de demolări. Autoritățile franceze sunt de părere că aproximativ 1000 de imigranți vor fi afectați de acest plan de evacuare, însă unele ONG-uri care militează pentru drepturile omului susțin că cifra e mult mai mare în realitate.

Corespondentul BBC, Anna Holligan a transmis imagini de la Calais și a afirmat faptul că la căderea nopții, imigranții au încercat din răsputeri să intre în tiruri, însă au fost opriți la timp de poliție care a folosit din nou gazele lacrimogene. Cei care locuiau în acea tabără improvizată, majoritatea erau din Orientul Mijlociu, Afghanistan și Africa și doreau să traverseze către UK.

Circa 100 de barăci au fost puse la pământ ieri iar circul a început în momentul în care 150 de persoane au pornit pe jos înspre port, pe autostradă. Poliția i-a potolit și i-a trimis înapoi către tabără. Cel puțin 4 persoane au fost arestate conform rapoartelor afișate de poliție, inclusiv activiști ai organizației din UK No Borders.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here