Home International Orasul german in care sunt interzise capsulele cu cafea

Orasul german in care sunt interzise capsulele cu cafea

1032
0
capsulele cu cafea

Stiti voi acele expresoare destul de ieftine din magazine care functioneaza pe baza de capsule? Ei bine, in Hamburg sunt interzise aceste aparate din toate institutiile publice. Ce rost are aceasta miscare? Ei bine, oficialii sustin faptul ca prin aceasta decizie vor fi mai prietenosi cu mediul inconjurator iar Primaria nu va mai cheltui banii contribuabililor pentru produse care oricum nu se ridica la standardele asteptate.

Acele capsule cu cafea sunt specificate in mod expres in hotarare pentru ca in primul rand contin aluminiu si in al doilea rand creeaza deseuri. Un purtator de cuvant de la primarie a anuntat ca se creeaza 3 grame de deseuri la fiecare 6 grame de cafea prin intermediul acestor capsule.

Totusi, nu va imaginati ca lista celor interzise de primarie se opreste aici. Nuuu, sunt interzise si farfuriile din plastic alaturi de tacamurile din plastic, dozele de bere, sucurile, dar si multe alte produse precum detergentii sau vopseaua pentru pereti.

“Orasul trebuie sa inceapa sa renunte la produsele care sunt daunatoare pentru mediul inconjurator si sa cumpere doar ce-i esential. Obiectivul nostru este acela de a merge pe produse prietenoase cu mediul inconjurator si astfel sa punem umarul putin mai serios la lupta contra schimbarilor climatice” spune Jens Kerstan, senatorul Hambrug.

Capsulele cu cafea au devenit extraordinar de populare in ultimii ani pentru ca sunt ieftine si se prepara foarte simplu si rapid. Euromonitor afirma faptul ca acestea au avut parte de o crestere colosala si ca raman si pe piata din SUA un important pion in industria cafelei.

Din pacate, aceste capsule sunt si foarte dificil de reciclat pentru ca nu sunt compuse dintr-un singur materia. Acestea contin atat plastic cat si aluminiu si nu pot fi separate asa usor, iar separarea materialelor este cruciala pentru reciclare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here