Home Terorism Obama recruteaza giganti tehnologici pentru lupta contra ISIS

Obama recruteaza giganti tehnologici pentru lupta contra ISIS

857
0
isis

Cautand sa razbeasca in lupta contra ISIS pe retelele de socializare, Administratia Obama recruteaza un asa zis “dream team” compus din cele mai mari personalitati din industria tehnologica. La o sedinta condusa de Departamentul de Justitie miercuri, personalitati importante de la Apple, Twitter, Snapchat, Facebook, MTV si Buzzfeed si-au anuntat interesul pentru a ajuta serviciile secrete sa puna capac terorismului macar online.

Nick Rasmussen, directorul Centrului National de Contraterorism, a spus grupului faptul ca administratia avanseaza incet si sigur in lupta contra terorismului pe retelele de socializare, retele pe care sunt convinsi diversi adepti ai unor curente sa puna la cale noi atacuri.

“Am vazut mai multa seriozitate in cea ce priveste combaterea terorismului pe platformele de socializare, ceea ce nu poate de cat sa ne bucure” spune Rasmussen.

Participarea celor de la Apple in sedinta a fost una notabila, tinand cont de faptul ca de-a lungul timpului, gigantul a avut diverse dispute cu guvernul pe baza criptarii datelor din dispozitivele sale. Ultimul caz se refera la acel iPhone la care Apple refuza sa ofere acces celor de la FBI.

In ianuarie, membri Administratiei Obama au mers in Silicon Valley pentru a face lobby impotriva folosirii social media in recrutarea teroristilor. Oficialii au subliniat faptul ca cei de la Twitter au fost cei mai receptivi la mesajul lor iar in februarie au inchis peste 125.000 de conturi care aveau legatura cu ISIS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here