Home International INCREDIBIL: avariile reactorului de la Fukushima, anuntate cu 2 luni de...

INCREDIBIL: avariile reactorului de la Fukushima, anuntate cu 2 luni de zile intarziere

713
0
Fukushima

Problemele reactorului nuclear de la Fukushima Daiichi, cetrala lovita de un napraznic tsunami in urma cu mai bine de 4 ani, ar fi trebuit anuntate mult mai devreme – lucru recunoscut de catre operatorul centralei, TEPCO.

Intr-o declaratie, Tokyo Electric Power Company – TEPCO,  a afirmat faptul ca avariile reactorului ar fi trebuit anuntate la cateva zile de la aparitie. In realitate, TEPCO a negat problemele la acest reactor timp de 2 luni de zile. Din aceasta cauza, peste 160.000 de oameni au fost evacuati din zona afectata prea tarziu.

Dezastrul de la Fukushima este al doilea cel mai mare din lume in materie de centrale nucleare, dupa cel de la Cernobil din 1986.

Compania a afirmat faptul ca regulile interne au fost ignorate. Starea de urgenta trebuia declansata in momentul in care avariile reactorului depaseau 5%. In realitate, avariile au fost de 50% in doar 3 zile de la acel tsunami, insa TEPCO nu si-a dat seama de aceste probleme de cat luni de zile mai tarziu. Sau nu?

Desi nu a fost anuntata problema public de cat in luna mai, TEPCO spune ca a informat guvernul despre aceasta problema la doar cateva zile mai tarziu, exact asa cum spune legea.

“Ne cerem scuze pentru inconveniente si pentru ingrijorarea cauzata de intarzierea anuntului” spune TEPCO

Daca dezastrul nu a fost anuntat din cauze politice, atat guvernul japonez cat si TEPCO vor avea de suferit rau de tot pe termen mediu si lung. TEPCO a anuntat intr-un raport din 2012 ca a avut aceasta atitudine pentru a nu creea panica in randul oamenilor si pentru a reusi sa inchida centrala nucleara in deplina siguranta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here