Home Diverse Cannondale – una dintre cele mai bune marci de biciclete din lume.

Cannondale – una dintre cele mai bune marci de biciclete din lume.

7976
0
Cannondale

Cannondale este unul dintre cele mai bune brand-uri de biciclete din lume. Indiferent de echipare, senzatia pe care o ai atunci cand mergi pe o bicicleta Cannondale este de neegalat. Felul in care sunt concepute si construite bicicletele Cannondale contribuie la o experienta unica.

Istoric Cannondale

Cannondale este o companie americana de biciclete, fondata in 1971. Numele provine de la statia de tren Cannondale, aflata peste drum de mansarda in care afacerea a pornit. Initial, firma a produs doar echipamente pentru campare si remorci pentru biciclete.

Incepand cu anul 1983, Cannondale a pornit productia celebrelor sale cadre din aluminiu, cadre care i-au crescut notorietatea in intreaga lume.

De a lungul anilor, Cannondale a contribuit activ la dezvoltarea si revolutionarea ciclismului prin bicicletele si piesele sale inovatoare. Toate aceste inovatii au atras multe premii, inclusiv „Technological Development of the Year” acordat de VeloNews,  “Best Of What’s New” acordat de Popular Science, “Computer-Aided Design Award” acordat de Design News magazine si numeroase premii “Bike of the Year” din partea multor publicatii de specialitate.

Sa facem cunostinta cu bicicletele Cannondale

La ora actuala, Cannondale face parte din grupul canadian Dorel Industries, grup cunoscut pentru alte branduri celebre de biciclete: Schwinn, GT sau Moongoose.

Va invitam sa aruncati o privire peste 3 din cele mai cunoscute biciclete produse de Cannondale in ultimii ani.

Bicicleta Cannondale Flash Carbon

1

Bicicleta Cannondale Flash este cea mai usoara, rigida si precisa bicicleta mountain bike hardtail creata vreodata. Ea cantareste numai 7.54 kg. Bicicleta are in dotare primul cadru testat vreodata care depaseste raportul de 100 nm/deg/kg in testarea rigiditate-greutate.

Bicicleta Flash Carbon nu are nicio limita cand vine vorba de greutatea ciclistului si are garantie pe viata. Ea foloseste un pedalier BB30 si este livrata cu un dublu angrenaj Cannondale Hollowgram SL, cu foi SRAM XX.

Bicicleta Cannondale Trail

2

Proiectate pentru a fi cel mai bun amestec intre o bicicleta rapida si una distractiva, bicicletele de munte hardtail Cannondale Trail vin cu o gramada de inovatii, printre care: un cadru cu greutate mica datorita sudurii patentate Dublu-Pas, un sistem patentat Micro-Amortizor pe furca din spate, diametrele rotilor potrivite perfect, angrenaje optimizate pentru o calatorie foarte confortabila.

Bicicleta Cannondale Habit

3

Din cand in cand, apare cate o bicicleta care straluceste din toate punctele de vedere. Noul Cannondale Habit este una dintre aceste biciclete. Cannondale Habit Carbon face parte din seria de mountain bike-uri gandite sa curga lin peste orice trail, multumita geometriei speciale si a combinatiilor perfecte dintre componente.

Echiparea include un cadru din carbon BallisTec, furca Lefty 2.0 Alloy, suspensie spate RockShox Monarch DebonAir XX, roti tubeless Stans Arch Ex 32H si componente Shimano XTR si XT.

Tehnologiile din spatele celor mai bune biciclete din lume

Tehnologiile folosite in construirea bicicletelor Cannondale sunt cu siguranta printre cele mai inovative din lume. Cunoaste-ti mai bine bicicleta Cannondale informandu-te cu privire la tehnologia care sta in spatele ei.

  • BallisTec Carbon este metoda brevetata Cannondale, constructii de carbon de inalta rigiditate si rezistenta. Este amestecul perfect dintre materialele cele mai avansate din lume, combinate cu ingineria de carbon cea mai avansată si design. Detalii in acest videoclip: https://vimeo.com/152733851
  • Micro-suspensia SAVE – reprezinta o serie de patru sisteme de micro-suspensie reglate pentru diverse suprafete, concepute pentru a reduce socurile si vibratiile drumului. Detalii in acest videoclip https://vimeo.com/152740772
  • OPI (One Piece Integration). Aceasta tehnologie patentata Cannondale permite transformarea in piese monobloc a anumitor structuri care, in mod normal, erau formate din mai multe piese nituite, lipite sau sudate. Acest lucru se face printr-un proces de forjare 3D. Detalii in acest videoclip oficial https://vimeo.com/151397560
  • BB30 – butucul pedalier. BB30 este un standard international gratuit pe care companiile din intreaga lume il pot utiliza gratuit pentru a oferi consumatorilor performante mai bune. Detalii in acest videoclip: https://vimeo.com/151400586
  • Tehnologia Zero Pivot face exact ce sugereaza si numele ei – elimina pivotii traditionali pe rulmenti si ii inlocuieste cu structuri flexibile din fibra de carbon.
  • Pedalier HollowGram. Usor si rezistent. Detalii in acest videoclip oficial de prezentare: https://vimeo.com/152611346

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here