Home International China muta 9110 de cetateni din propriile case pentru a construi un...

China muta 9110 de cetateni din propriile case pentru a construi un telescop gigant

829
0
telescop

Se pare ca ambitia Chinei de a cauta viata extraterestra impune noi reguli. Autoritatile de la Hong Kong planuiesc sa mute 9110 cetateni pentru a face loc celui mai mare radio telescop din lume. Discutam despre un telescop sferic cu o raza de 500m numit simplu FAST – Five hundred meter Aperture Spherical Telescope.

Ingineria de proportii uriase le va permite cercetatorilor sa detecteze semnale radio de la zeci de miliarde de ani lumina distanta, ducand un pas mai departe ideea de a descoperi daca suntem sau nu singuri in Univers.

Cetatenii aflati pe o raza de 5km vor fi relocati pentru ca proiectul de 185 de milioane de dolari sa poata fi pus in practica, relocare ce se doreste a se termina pana in luna septembrie. Fiecare rezident va primi in compensatie 1838 de dolari sau 12.000 de yuan. De asemenea, inca 10.000 de yuan vor primi cei care reprezinta minoritati etnice…

China nu este straina de relocari masive, a reusit sa mute 1.2 milioane de cetateni in momentul in care a fost construit barajul Three Gorges.

Ramane de vazut ce se va intampla cu acest proiect urias al Chinei, cu siguranta va fi dus la capat si finalizat, insa bineinteles ca asta nu asigura reusita proiectului de a gasi forme de viata extraterestre in Univers. Mai exista un telescop radio cu un diametru de 305 metri prin Porto Rico, telescop ce nu a reusit pana acum sa capteze nici macar un sunet din cosmos… Asadar, faptul ca diametrul de 500m al telescopului chinezesc din provincia Guizhou  nu va asigura si reusita.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here