Home WarPress Tanar de 11 ani ucis de talibani

Tanar de 11 ani ucis de talibani

840
0
11 ani

Un copil de 11 ani a fost premiat pentru curajul sau dupa ce a condus fortele de securitate in lupta contra talibanilor. Din pacate, a fost ucis la scurt timp de militanti. Wasil Ahmada condus o unitate de politie timp de 43 de zile in timpul unui atac taliban de 71 de zile anul trecut, potrivit unchiului sau  Mullah Samad. Mullah Samad este un comandat de politie afgan in Khas Uruzgan, provincia Uruzgan.

Asasinii s-au folosit de motociclete pentru a impusca tanarul de doar 11 ani luni, intr-o piata din Tarin Kowt. Wasil Ahmada a fost dus de urgenta la spital, apoi transferat intr-un spital mai bine dotat din Kandahar unde din pacate a murit din cauza ranilor.

Talibanii si-au asumat raspunderea pentru atacul de luni asupra acestui mic ero de doar 11 ani…

Wasil Ahmada se intorsese de curand la viata civila. Inscriindu-se la scoala din Tarin Kowt anul trecut dupa ce a rezistat eroic unui atac puternic al talibanilor in Khas Uruzgan.

In ciuda varstei, in ciuda faptului ca legile nationale si internationale interzic in mod expres folosirea copiilor in razboi, Wasils-a evidentiat pe campul de lupta anul trecut… Acesta deprinsese folosirea unei arme de la tatal sau, mort in urma cu un an de zile in urma unor atacuri ale talibanilor.

Mullah Samad, unchiul baiatului a declarat pentru CNN faptul ca acel copil dorea sa lupte cu orice pret, nu putea fi tinut acasa pentru ca isi dorea sa razbune moartea tatalui sau. Tanarul era antrenat sa foloseasca AK-47 si mitraliere PK, lansatoare de grenade si telefoane prin satelit…

Tanarul de 11 ani a devenit comandant de trupe pentru 43 de zile in momentul in care unchiul sau a fost ranit in urma unui atac taliban. S-a asezat pe acoperisul casei cu o mitraliera si tragea de dimineata pana noaptea. Erau zile in care tragea peste 3000 de gloante. Erau doar 75 de oameni contra sute de talibani si au reusit sa reziste asediului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here