Home WarPress Se pregateste o interventie militara de amploare in Libia

Se pregateste o interventie militara de amploare in Libia

768
0
libia

In New York Times a aparut o stire conform careia SUA alaturi de cateva state europene pun la cale o operatiune antitero de proportii in Libia. Printre tarile mentionate, amintim natii greu afectate de atentate teroriste in ultimii ani precum Anglia, Franta si Italia. In acest moment, Libia se afla in anarhie dupa ce a fost inlaturat conducatorul Muammar Kadhafi.

Operatiunile pentru colectare de informatii au fost intensificate in acea regiune potrivit Administratiei Obama. Astfel, se doreste sa se deschida un nou front de lupta impotriva ISIS dupa interventiile din Syria si Irak. Deocamdata nimic nu ne surprinde, intrucat suntem obisnuiti cu interventiile militare ale SUA in regiunile teroriste dupa atentatele din 9/11.  E doar o chestiune de timp pana cand se va porni interventia.

Peste doar cateva saptamani mai exact, se va interveni in Libia. Administratia Obama sustine acest lucru, mentionand ca de data asta nu vor fi singuri, ci alaturi de cele trei tari mai sus mentionate, precum Marea Britanie, Franta si Italia.

Statul Islamic a profitat de anarhia instaurata in Libia din 2011, punand stapanire pe regiunea Sirt in 2014. Circa 3000 de militari ISIS sunt in regiunea controlata de acestia din Libia, unde se va si interveni. Actiunile lor sunt vazute cu ochi destul de buni de intreaga planeta, satula parca de crimele odioase, decapitari si atentate teroriste care au menirea sa ne aduca inapoi cu 2000 de ani, in loc sa ne lase sa ne dezvoltam ca civilizatie.

Teroristii ISIS doresc sa se raspandeasca si prin Tunisia si Egipt, asa ca raidurile aeriene care vor urma in Libia au ca scop exact acest lucru. Fie care interventie slabeste fortele acestei retele teroriste si o face sa paleasca din ce in ce mai mult.

Previous articleBaze militare ISIS descoperite in muntii din Georgia
Next articleNu stii cum sa alegi cel mai bun restaurant pentru nunta? Acest articol te-ar putea ajuta
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here