Home International Nobel pentru Pace acordat voluntarilor care au salvat imigranti din Marea Egee

Nobel pentru Pace acordat voluntarilor care au salvat imigranti din Marea Egee

1183
0
nobel pentru pace

Probabil stiti cu totii faptul ca locuitorii insulelor din Marea Egee au iesit cu mic, cu mare, la salvat de refugiati. Ambarcatiunile improvizate cu care acestia doreau sa ajunga din Turcia in Grecia s-au dezintegrat, iar cetatenii greci, voluntari, au intervenit si i-au salvat pe cat posibil de la moarte. Din aceasta cauza, acesti cetateni bravi au fost propusi pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace…

Aproape 1 milion de refugiati au intrat in spatiul European in anul 2015 iar cei mai multi au trecut prin Marea Egee. Bineinteles, problemele nu au intarziat sa apara intrucat acesti imigranti ori veneau cu ambarcatiuni improvizate ori ambarcatiunile in care acestia se aflau erau mult prea mici pentru o asemenea calatorie. Pescari, cetateni eleni, localnici diversi au participat la actiunile de salvare…

Astfel, cetateni diversi din insulele  Lesbos, Kos, Chios, Samos, Rhodos si Leros au fost propusi pentru Premiul Nobel pentru Pace de membri ai cercurilor academicde de la universitati celebre precum Oxford, Harvard, Princeton, Cornell si Copenhaga. Pana la data de 1 februarie se pot inscrie nominalizarile, iar ministrul grec al Imigratiei  Yiannis Mouzalas sprijina demersul.

In petitia inaintata in acest scop se stipuleaza: “Pe insule elene îndepărtate, bunici au avut grijă de copii în stare de şoc, ajutându-i să adoarmă liniştiţi, în timp ce profesori, pensionari şi studenţi au petrecut luni întregi oferind hrană, adăpost, haine şi confort refugiaţilor care şi-au riscat vieţile pentru a scăpa de război şi de terorism” potrivit celor de la Medifax.

Eroismul localnicilor greci a iesit in evidenta in 2015 cel mai bine prin ilustratia in care Antonis Deligiorgis salva de la inec un imigrant.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here