Home Nationale Uzina Renault din Algeria este in somaj tehnic

Uzina Renault din Algeria este in somaj tehnic

2209
0
renault

Uzina Dacia din Algeria este in somaj tehnic de cateva zile din cauza faptului ca nu are ce lucra. Fabrica din Romania nu a reusit sa trimita la timp piesele pentru montaj din cauza viscolului si a vremii nefavorabile. Astfel, uzina romaneasca aflandu-se in zona cea mai afectata de intemperii, a reusit sa opreasca productia si in Algeria. Asa se intampla cand iarna esti surprins de zapada si nu esti in stare sa faci fata cu deszapezirea. Uzina alregiana este situata in regiunea Qued Tlelat, in nord-vest.

Modelul cel mai afectat a fost Renault Clio Symbol pentru care livrarile de elemente catre Algeria au fost sistate in proportie de 100%. Acest fapt a dus la suspendarea productiei iar lucrarile vor incepe sa fie reluate incepand cu aceasta saptamana, potrivit cotidianului Liberte Algerie. Un salariat de la uzina din Algeria declara: “Motoarele sunt importate din Spania, dar restul elementelor componente sunt aduse de la uzina Renault din România, unde angajaţii algerieni au efectuat stagii de formare şi perfecţionare”.

In cazul in care nu stiati, uzina din Algeria a fost inaugurata in urma cu 2 ani, mai precis in 2014 si la doar un an de la deschidere, a reusti sa produca in 2015 peste 20.000 de masini Renault Clio Symbol, o cifra destul de buna daca stam sa ne gandim la timpul scurt pe care l-au avut pentru pregatirea din Romania. Vom reveni cu detalii pe final de saptamana in cazul in care lucrurile nu se vor indrepta, cu toate ca n-ar trebui sa fie probleme. De ieri au inceput sa fie temperaturi ceva mai bunicele si zapada a incepu sa se mai potoleasca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here