Home International TOP 3 amenintari pentru omenire in viziunea lui Stephen Hawking

TOP 3 amenintari pentru omenire in viziunea lui Stephen Hawking

800
0
Stephen Hawking

Stephen Hawking este catalogat la ora actuala drept cel mai inteligent om din lume, este astrofizician si de curand a acordat un interviu pentru fr.sputniknews.com in care avertizeaza in legatura cu trei facturi ce ameninta omenirea in viitorul apropiat. Desi Stephen Hawking are in acest moment 74 de ani, este destul de activ si a identificat cele mai crancene 3 amenintari ale omenirii: un razboi nuclear, incalzirea globala si un virus creat in laborator prin inginerie genetica.

“Şansele ca o catastrofă planetară să se producă în acest an sunt mici, dar riscul urmează o traiectorie crescătoare. Nu există niciun dubiu că aceste lucruri se vor întâmpla peste o mie sau zece mii de ani” spune Stephen Hawking.  Acesta mai afirma ca urmatorul pas pentru omenire este spatiul, cosmosul pe care trebuie sa il colonizeze.

Stephen Hawking se mai teme si de inteligenta artificiala care ar putea fi scapata de sub control exact ca in filmul lui Arnold Schwarzenegger, Terminatorul. Acesta specifica faptul ca niciodata nu trebuie scapata de sub control tehnologia, din potriva, trebuie controlata dar in acelasi timp sa i se permita o marja de libera gandire de care sa poata profita.

In acest moment, Stephen Hawking are la activ doua carti care au facut istorie, “A Brief History of Time” si “The Grand Design”. Daca prima a fost un bestseller international, cea de-a doua carte a reusit cu brio sa starneasca un imens scandal religios international prin faptul ca aceasta carte explica existenta universului fara nici o divinitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here