Home International Google nu si-a platit taxele in Marea Britanie

Google nu si-a platit taxele in Marea Britanie

768
0
google

Din anul 2005, Google nu a mai dat nici un ban Angliei in ceea ce priveste taxele si impozitele. Astfel, in doar 10 ani, s-au acumulat datorii de peste 130 de milioane de lire sterline. Da, suma este una de-a dreptul colosala si nimeni nu are o explicatie clara asupra acestui fapt. Un audit a scos la iveala aceste cifre, facute publice prin intermediul televiziunii BBC.

Departamentul Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC) este departamentul care s-a ocupat de audit si investigatia a durat mai bine de 6 ani. Acesta este departamentul care se ocupa de colectarea taxelor in Anglia, un fel de ANAF in Romania. In ciuda faptului ca Google, firma Alphabet a incasat miliarde de lire sterline in cei 10 ani de activitate, a gasit mereu eschive de la plata impozitelor.

“Regulile se modifică la nivel internaţional, iar guvernarea din Marea Britanie se află în fruntea celor care aplică aceste norme, astfel că vom schimba ceea ce facem aici. Vrem să dăm asigurări că vom plăti sumele corespunzătoare taxelor” a declarat Matt Brittin, responsabil pentru Google Europe pentru cei de la BBC. Gogole nu este singura multinationala din Anglia care are probleme cu legea. Am mai discutat despre asemenea cazuri in articolele trecute.

In 2013, Google a platit taxe si impozite in Marea Britanie in valoare de 20.4 milioane lire sterline cand a avut o cifra de afaceri de 3.8 miliarde de lire sterline, venituri realizate din vanzare de publicitate online. Dat fiind faptul ca Google plateste majoritatea taxelor in SUA, a fost acuzata ca nu plateste cat trebuie in materie de taxe si impozite. De asemenea, in Irlanda are sediul Google Europe, unde sunt taxe si impozite mult mai mici fata de Anglia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here