Home International Austria cere excluderea Greciei din Schengen

Austria cere excluderea Greciei din Schengen

836
0
Schengen

Iata ca problema imigrantilor atinge un nou nivel. Europenii s-au cam saturat de Grecia care nu-i in stare sa tina sub control valurile de imigranti. In anul 2015, nici mai mult nici mai putin de 900.000 de imigranti au ajuns din Turcia in Grecia prin intermediul barcilor si plutelor improvizate. Din Grecia, bineinteles ca isi croiesc drum catre tari mult mai puternice precum Germania si Regatul Unit.

Astfel, Austria se alatura celorlalte tari care sunt de acord cu introducerea vechilor controale la frontiera pentru a stopa valurile de imigranti, dar cere de asemenea si excluderea Greciei din Schengen. Care sunt tarile ce doresc reintroducerea controalelor la granita? Discutam despre Austria, Germania, Belgia, Suedia si Danemarca. Ministrul de Interne austriac Johanna Mikl-Leitner afirma:

Când o ţară membră Schengen nu reuşeşte în mod repetat să îşi îndeplinească obligaţiile şi nu acceptă asistenţă din exterior, nu există alte soluţii. Dacă Guvernul de la Atena nu va face eforturi suplimentare pentru securizarea frontierelor externe, atunci va trebui să discutăm deschis despre excluderea temporară a Greciei din Spaţiul Schengen. Faptul că frontiera Greciei cu Turcia nu poate fi controlată este un mit“, a subliniat oficialul austriac”.

Deocamdata nu s-a luat nici o masura concreta, valurile de imigranti ajung in continuare in Europa si reusesc sa cauzeze tot mai multe neplaceri. Probabil ati auzit de tanara de 22 de ani ucisa de un imigrant in varsta de 15 ani aflat intr-un centru de primire a imigrantilor minori din Suedia. Tarile dun Uniunea Europeana nu au mai avut parte de asemenea incidente de zeci de ani, iar o data cu valurile de imigranti apar tot mai multe probleme. Controalele la frontiere ar reusi intr-o oarecare masura sa stapaneasca aceasta problema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here