Home International Persoana anului in 2015: Angela Merkel

Persoana anului in 2015: Angela Merkel

827
0

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a fost desemnata ieri “persoana anului 2015” de revista Times, conform BBC. Alegerea a fost facuta in baza rolului pe care Merkel l-a jucat in criza refugiatilor sirieni aparuta in Europa nu demult. In plus, Angela Merkel a jucat un rol important si in rezolvarea crizei din Grecia, iar declaratiile sale referitoare la interventia Rusiei in Siria au fost destul de apreciate de editorii revistei americane Times.

Doamna Merkel a asigurat în mod constant un leadership moral, într-o lume care duce lipsă de aşa ceva” spune Nancy Gibbs, editor al revistei Times.

Daca va intrebati cine au fost cei de le locurile doi si trei, ei bine, pe locul doi s-a clasat liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, iar pe locul al treilea s-a clasat candidatul la presedentia SUA Donald Trump. Acest top a aparut pentru prima data in 1927 si iata-ne 88 de ani mai tarziu, cu clasamente corespunzatoare fiecarui an in parte.

Dar nu au fost intotdeauna personalitati politice clasate in acest top, anul trecut, in 2014, pozotiile au fost ocupate de ONG-uri, medici si infirmieri care au plecat voluntari in Africa pentru a lupta impotriva virusului Ebola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here