Home Diverse Comparatie intre Plasma, “LED” si LCD

Comparatie intre Plasma, “LED” si LCD

774
0

Cu siguranta ati auzit despre aceste trei tipuri de televizoare, deoarece sunt foarte populare in randul cumparatorilor de electronice. Totusi, trebuie stipulat ca “televizorul LED” practic nu exista, deoarece ceea ce considera oamenii ca fiind un televizor LED este defapt un televizor cu iluminare de tip LED. Acestea au o iluminare de fundal diferita deoarece prezinta led-uri pe margine sau in spate, in loc de tuburi catodice.

 

Asadar, a ramas sa comparam televizoarele care folosesc tehnologia plasma si cele ce folosesc LCD-ul. Trebuie sa stiti ca ambele tipuri au atat plusuri cat si minusuri si astfel este recomandat sa alegeti in functie de nevoile voastre si ale familiei.In Craiova televizoare lcd si plasma gasiti la Selgros, la preturi foarte bune.

 

In randurile urmatoare vom privi cele doua tipuri de televizoare din prisma unor factori importanti pe care trebuie sa ii avem in vedere in momentul in care vrem sa ne cumparam un televizor nou:

 

  1. Consumul – pana nu demult plasmele consumau foarte mult curent electric. Insa, deoarece oamenii cautau solutii mai economice, tehnologia s-a schimbat si a devenit mai accesibila din acest punct de vedere. Astazi, atat plasmele cat si lcd-urile consuma cam la fel.

 

  1. Calitatea de redare a continutului SD – o plasma va reda mai bine transmisiunile standard definition si inregistrarile de pe DVD-uri, in timp ce un lcd nu va reda o imagine calitativa.

 

  1. Redarea culorilor – plasmele nu redau culori foarte intense, dar pot sa redea culorile in nuante foarte naturale, iar negrul este mult mai intens decat pe un lcd. Un lcd va reda culori mai intense, insa nu in nuante naturale – dar acest lucru nu opreste multi oameni sa cumpere un televizor ce reda foarte intens culorile.

 

  1. Timp de raspuns – Cele mai rapide televizoare lcd au un timp de raspuns de aproximativ 0,5 ms, in timp ce o plasma se comporta mult mai bine, timpul lor ajungand chiar si la 0,001 ms. Astfel, cei care se joaca mult folosind televizorul ca ecran, stiu ce sa aleaga.

 

  1. Sensibilitatea – Lcd-ul reda perfect imaginile din surse de calitate. Plasma, le reda bine si pe cele SD. Avand in vedere faptul ca cele mai multe canale romanesti sunt SD, probabil plasmele sunt varianta mai buna pentru cei care vizioneaza des aceste canale.

 

Acestea sunt principalele asemanari si diferente intre cele doua tipuri de televizoare. Cantariti-le bine si alegeti in functie de caracteristicile cele mai importante pentru voi.

 

Selgros Craiova

Produse Alimentare si nealimentare

Sat Preajba, com. Malu Mare, str. Henry Ford, nr. 12, jud.Dolj

Tel. 0251 305 000,

Fax 0251 305 199

 

Previous articleGest extrem de frumos al Rusiei, au trimis un catel dupa moartea catelusei Diesel in urma schimburilor de foc cu cei trei jihadisti la periferia Parisului
Next articleLionel Messi a fost declarat cel mai bun jucator din sezonul 2014-2015 in Spania
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here