Home International Livrarile de gaze naturale catre Ucraina au fost oprite

Livrarile de gaze naturale catre Ucraina au fost oprite

830
0

Miercuri seara, livrarile de gaze naturale catre Ucraina au fost oprite. Oficialii de la Moscova au luat aceasta decizie intrucat Kievul nu a platit in avans achizita de gaze catre magnatul rus Gazprom. Intr-un comunicat de presa, Gazprom anunta “Naftogaz a primit totalitatea cantitatilor de gaze naturale rusesti platite in avans si nu a facut nicio plata in avans”.

Nu este prima data cand se intampla acest lucru, in vara acestui an Gazprom a mai oprit livrarile catre Kiev din cauza faptului ca nu au mai achitat in avans. Abia in luna septembrie dupa ceva negocieri s-a ajuns la un compromis intitulat “pachetul de iarna” ce trebuia sa asigure cantitatea de gaze naturale livrate in perioada octombrie-martie.

Aceasta intrerupere a livrarilor de gaze naturale catre Ucraina a fost anuntata inca de marti de Alexander Nocak, ministrul rus al Energiei. “Astazi sau maine livrarile de gaze vor fi oprite din cauza lipsei platilor in avans” a declarat acesta. Se estimeaza si oprirea livrarilor de carbune catre Ucraina.

Previous articleSala Dinamo inaugurata in urma cu 2 ani inchisa de ISU
Next articleUnde poti incepe o cariera in Bucuresti?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here