Home International Livrarile de gaze naturale catre Ucraina au fost oprite

Livrarile de gaze naturale catre Ucraina au fost oprite

885
0

Miercuri seara, livrarile de gaze naturale catre Ucraina au fost oprite. Oficialii de la Moscova au luat aceasta decizie intrucat Kievul nu a platit in avans achizita de gaze catre magnatul rus Gazprom. Intr-un comunicat de presa, Gazprom anunta “Naftogaz a primit totalitatea cantitatilor de gaze naturale rusesti platite in avans si nu a facut nicio plata in avans”.

Nu este prima data cand se intampla acest lucru, in vara acestui an Gazprom a mai oprit livrarile catre Kiev din cauza faptului ca nu au mai achitat in avans. Abia in luna septembrie dupa ceva negocieri s-a ajuns la un compromis intitulat “pachetul de iarna” ce trebuia sa asigure cantitatea de gaze naturale livrate in perioada octombrie-martie.

Aceasta intrerupere a livrarilor de gaze naturale catre Ucraina a fost anuntata inca de marti de Alexander Nocak, ministrul rus al Energiei. “Astazi sau maine livrarile de gaze vor fi oprite din cauza lipsei platilor in avans” a declarat acesta. Se estimeaza si oprirea livrarilor de carbune catre Ucraina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here