Home WarPress Doborarea avionului rusesc de Turcia comandata de Washington?

Doborarea avionului rusesc de Turcia comandata de Washington?

727
0

Ministrul de externe rus afirma faptul ca doborarea avionului rusesc in Turcia reprezinta o incalcare a acordului cu SUA in ceea ce priveste operatiunea din Siria. Serghei Lavrov acuza SUA de faptul ca a autorizat atacul Turciei si cere explicatii, in urma unei discutii cu secretarul de Stat american John Kerry.

“Am discutat despre atacul neprovocat al Forţelor aeriene turce asupra bombardierului rus care efectua misiuni antiteroriste în Siria. Este vorba de o încălcare gravă a memorandumului ruso-american privind securitatea misiunilor aeriene în Siria; prin acest acord, Statele Unite au asumat responsabilitatea de a obliga toţi membrii coaliţiei, inclusiv Turcia, să respecte regulile misiunilor.

Din câte înţeleg, avionul nostru a fost doborât de un aparat de vânătoare de fabricaţie americană – F-16. Unii membri ai coaliţiei internaţionale coordonate de SUA ne-au transmis că în mod normal Statele Unite trebuie să ofere permisiune pentru astfel de operaţiuni. Rămâne de văzut dacă această condiţie este valabilă în cazul Turciei, iar, dacă este, aş vrea să ştiu dacă Turcia a cerut permisiunea Statelor Unite pentru a trimite avioane să doboare bombardierul rus”, a subliniat Lavrov

In cazul in care nu stiati, intre SUA si Rusia exista un tratat semnat de ambele parti in urma cu cateva saptamani in legatura cu comunicatiile militare astfel incat sa se evite un asemenea incident. A fost nevoie de acest tratat intrucat Rusia a inceput la finalul lunii septembrie o operatiune in Siria bazata numai pe atacuri aeriene, cu toate ca Occidentul are alte pareri despre adevaratul motiv al interventiei ruse in acea regiune, respectiv atacul insurgentilor pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad.

Aceasta tara, respectiv Siria, este decimata inca din 2011 de un razboi intern, in prezent ajungandu-se la peste 250.000 de morti in cei 4 ani.

Citatele apartin MediaFax.

Previous articleFotografii de neuitat la nunta cu cei de la www.jadoris.com
Next articleMerkel alaturi de Hollande in Piata Republicii din Paris
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here