Home Diverse Izoleaza-ti casa cu vata bazaltica si ai impuscat doi iepuri dintr-un singur...

Izoleaza-ti casa cu vata bazaltica si ai impuscat doi iepuri dintr-un singur foc

927
0

Cu totii ne dorim niste case cat mai calduroase iarna si cat mai racoroase pe timp de vara, insa pentru a obtine acest confort care pana la urma ar trebui sa fie o normalitate, suntem nevoiti sa facem o mica investitie. Casele in Romania se construiesc mult si prost, de proasta calitate. Nimeni nu prea tine cont de norme si de tehnica de constructie din pacate. Casele la noi se construiesc in regie proprie dupa cum are impresia un meserias batran cu 100 de meserii si nici o calificare, ca ar trebui sa se construiasca. Ei bine, acest lucru trebuie sa inceteze daca ne dorim sa avem confort dar sa fim si in siguranta.

Vata bazaltica, numarul unu in izolatii

Izolarea caselor poate sa aduca dublu beneficiu, de-asta spuneam in titlu faptul ca se impusca doi iepuri. Daca se opteaza pentru izolarea cu vata bazaltica pe langa faptul ca se obtine un grad sporit de confort, se obtine si protectia impotriva focului. Da, dupa incendiul din clubul colectiv din capitala, oamenii incep sa se gandeasca din ce in ce mai serios la solutii de ignifugare a locuintelor si cauta sa investeasca in materiale care nu ia foc. Interesul oricarui proprietar de casa este sa aiba o constructie cat mai trainica si ferita de pericole. Faptul ca peretii sunt atat izolati cat si rezistenti in caz de incendiu, iti asigura acea trainicie si acel confort pe care ti-l doresti.

Superficialitatea naste tragedii in Romania, insa lucrurile se schimba

Pacat ca nu toti gandesc in acest mod, adica sa fie si confort dar si siguranta si am vazut cum din aceasta superficialitate tipic romaneasca, impletita cu coruptia, se nasc adevarate tragedii. Oamenii trebuie sa stie faptul ca evolutia nu inseamna numai tehnologie, inseamna si mentalitate care dupa parerea mea, este mult mai importanta de cat tehnologia in sine. Oamenii cauta ce-i mai ieftin, doar doar sa isi vada casele ridicate si asta nu-i in regula. De ce avem nevoie de o tragedie doar ca sa ne desteptam? De ce nu putem sa anticipam dezastrele? Cred ca ne-am fi dorit cu totii sa ne imaginam un dezastru de cat sa traim unul cu adevarat, nu?

Se cauta solutii, vata bazaltica este una dintre ele

Dupa dezastrul de la Colectiv, oamenii s-au mai desteptat putin si au inceput sa caute solutii mai serioase pentru izolare si in general pentru a elimina problema incendiilor din locuinte, baruri, discoteci, cluburi si asa mai departe. am auzit ca pe la Constanta un club s-a inchis singur pentru a remedia probleme legate de ignifugare, si asta din proprie initiativa. Dar oare cati sunt asa? Cati s-au trezit din amorteala precum un gandacel la inceput de primavara? Destul de putini, insa e un inceput. Oamenii incep sa caute solutii pentru a preintampina dezastre si asta este un semn bun, este un semn bun ca tara n-ar doar superficiali pana la capat, are si oameni care se mai trezesc din cand in cand la realitate, ajutati ce-i drept de cate un dezastru.

Previous article4 pescari ce au plutit o luna de zile in Pacific au fost salvati
Next articleMaterialele de constructii de calitate trebuie sa fie obligatorii pentru a avea o casa trainica. Adrenco.ro este magazinul de unde puteti cumpara materiale de calitate
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here