Home Nationale DNA-ul cerceteaza folosirea abuziva a coloanei oficiala in cazul Gabriel Oprea dar...

DNA-ul cerceteaza folosirea abuziva a coloanei oficiala in cazul Gabriel Oprea dar si in cazul Patriarhului Daniel

1136
0

Doua plangeri au fost formulate la DNA impotriva lui Gabi Oprea si a Patriarhului Daniel. Aceste plangeri au legatura cu folosirea coloanei oficiale asigurata de Politia Rutiera in mod abuziv. Astfel, procurorii DNA vor stabili daca s-a facut vre-un abuz si daca dovezile aduse pana acum constituie acte de urmarire penala pe mai departe.

„La data de 5 noiembrie 2015 s-a înregistrat un dosar penal ca urmare a două denunţuri, având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoţire în trafic, de către conducători de instituţii, privind fapte aflate în competenţa de soluţionare a DNA”, arată DNA într-un răspuns pentru gândul.

Primele cifre au scos la iveala faptul ca Oprea a avut in 10 luni nici mai mult nici mai putin de 1607 deplasari cu coloana oficiala atat catre si dinspre institutii publice dar si catre destinatii private. Victor Ponta in schimb, a avut doar 814 astfel de deplasari si Presedintele Klaus Iohanis a ramas la coada clasamentului, cu doar 580 de deplasari.

Ei bine, daca Ponta si Iohanis au dreptul la aceste coloane oficiale in mod legal, in cazul lui Oprea se impunea coloana oficiala numai in cazuri de urgenta. In seara accidentului in care politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata, Oprea venea de la o unitate militara si se indrepta catre propria locuinta, motiv care bineinteles ca nu constituie un caz de urgenta. De altfel, Oprea a si refuzat sa explice motivul pentru care solicitase coloana oficiala in acea seara, coloana din care facea parte si nefericitul Bogdan Gigina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here