Home International Toyota Motor lider mondial in vanzari dupa scandalul Volkswagen

Toyota Motor lider mondial in vanzari dupa scandalul Volkswagen

825
0

Se pare ca avem parte de primele consecinte directe ale scandalului Volkswagen, Toyota Motor a recastigat prima pozitie in clasamentul producatorilor auto, pozitie care scoate in evidenta faptul ca are cele mai multe vehicule vandute in lume la ora actuala. Era ceva de asteptat, dupa luni de zile de circ a venit si dovada faptului ca increderea in producatorul german a inceput sa scada.

Toyota Motor a vandut cu 0.06 milioane de vehicule mai mult de cat Volkswagen

Vorbind in cifre, Toyota Motor a anuntat o cifra de 7.49 milioane de vehicule vandute in primele 9 luni ale acestui an, devansand vanzarile celor de la Volkswagen cu 0.06 milioane. Producatorul german a reusit sa vanda in acest interval numai 7.43 milioane de vehicule, in conditia in care vanzarile ambilor producatori au scazut cu 1.5% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Scandalul Volkswagen pune producatorul german la grea incercare

Partea interesanta este ca aceste cifre au fost calculate cu o perioada ce include doar doua saptamani doar de circ Volkswagen, ceea ce inseamna ca pe termen lung vanzarile Toyota Motor se vor distanta foarte mult. In primul semestru al acestui an, Volkswagen a fost lider de piata, insa faptul ca a rechemat in service peste 11 milioane de autovehicule si anumite modele au fost interzise la comercializare pana la rezolvarea problemei emisiilor, au facut ca Toyota sa preia sefia. Astfel, in China, unul dintre cei mai mari importatori Volkswagen, vanzarile au scazut in primele noua luni cu 7.4$.

“Toyota va fi numărul 1 în acest an. Din cauza scandalului emisiilor, VW ar putea avea probleme cu vânzările până la sfârşitul anului, în Europa şi SUA, şi nu văd ca piaţa chineză să îşi revină în curând”, a declarat Koji Endo, analist în domeniul auto la Advanced Research Japan.

Intre timp, cei de la Toyota se pregatesc sa lanseze pe piata noul Prius, modernizat, motiv pentru care vor angaja peste 1400 de persoane in fabricile din Japonia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here