Home Terorism E posibil ca SUA sa trimita armata in Siria si Irak

E posibil ca SUA sa trimita armata in Siria si Irak

732
0

Cu putin timp in urma, Administratia Obama a anuntat faptul ca e posibil ca in viitorul apropiat, Statele Unita sa trimita trupe in Irak si Siria pentru a combate organizatia terorista Statul Islamic. Declaratia a aparut in The Washington Post si este sustinuta de consilierii prezidentiali americani pentru ca raidurile aeriene pe care SUA le face de mai bine de 1 an in regiune nu au adus rezultatele dorite.

Nu este vorba despre o invazie , ci doar de trimiterea unor trupe speciale pentru niste operatiuni limitate. De asemenea instructorii militari americani din Irak e posibil sa fie detasati cu trupele locale pentru misiuni de combatere. De asemenea Ashton Carter, Ministrul Apararii SUA a cerut extinderea operatiunilor in Siria, Irak si Afganistan.

Se spera ca implementarea acestor masuri suplimentare o sa conduca la efecte mult mai vizibile ale combaterii retelei teroriste sunnite Statul Islamic in regiuni vaste din Irak si Siria, locatie in care este proclamat un califat islamic. Deocamdata, de 4 zile coalitia internationala condusa de SUA nu a mai efectuat nici un raid aerian si probabil ca se asteapta noi ordine si noi operatiuni.

Daca va intrebati care sunt tarile din coalitie, ne referim la Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia. Rusia pe alta parte este acuzata de NATO de faptul ca nu face chiar ce spune in teritoriu, ci ca ar fi trimis trupe terestre in Siria si ar fi atacat insurgentii care fac opozitie lui Bashar al-Assad. Deocamdata, s-au inregistrat peste 250.000 de morti din 2011 pana in prezent in razboiul acesta din Siria.

Previous articleAvionul prabusit in Egipt nu a fost doborat
Next articleToyota Motor lider mondial in vanzari dupa scandalul Volkswagen
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here