Home Diverse Cele mai intalnite probleme in sistemul hotelier romanesc

Cele mai intalnite probleme in sistemul hotelier romanesc

1701
0

Sistemul hotelier din Romania este un miraj, niciodata nu este ceea ce pare, ceea ce se aude. Desi multi ar crede ca la noi curg rauri de lapte si miere, va sigur ca nu este chiar asa. Avem multe goluri de umplut, probleme de rectificat, mentalitati de schimbat si asa mai departe. In cele ce urmeaza o sa fac o lista cu cele mai ciudate si totodata cele mai intalnite probleme din sistemul hotelier romanesc cu care m-am intalnit de-a lungul timpului. Ideea e destul de simpla, cu cat scoatem in evidenta mai des si mai mult aceste situatii, cu atat se vor rectifica mai rapid in cazul in care cei care au urechi de auzit or sa auda.

  1. Preturile nu corespund cu conditiile oferite. Adica nu stiu cine atribuie calitatea de 4 stele unui hotel ce iti ofera doar doua din punct de vedere al calitatii serviciilor. Cred ca totul se rezolva cu spaga in ziua de azi, adica de sa nu ceara tarife de 4 stele cand au aceasta posibilitate? Am fost in multe hoteluri si nimeni nu a putut sa imi raspunda de ce preturile nu corespund cu serviciile.
  2. Modernizarea camerelor este un proces ce trebuia inceput acum multi ani. Cu toate acestea, jumatate dintre hotelurile in care am fost n-au mai vazut reabilitare de cel putin 25 daca nu chiar mai bine de 30 de ani. Hotelurile sunt cladiri uriase care trebuie intretinute. Patronii se pare ca stiu doar sa ia bani, nu sa si bage in renovare si modernizare.
  3. Lenjeriile de pat sunt foarte importante, insa nu multe sunt hotelurile in care am vazut ca se respecta chestia asta. Adica se schimba de schimbat, dar sunt uzate rau. Exista posibilitatea de a achizitiona lenjerii de pat bumbac la preturi destul de bune, insa trebuie sa iti si doresti asta, sa iti doresti sa duci afacerea ta un pas mai departe.
  4. Personalul foarte slab calificat iese in evidenta peste tot. Nu inteleg de ce toate hotelurile angajeaza dupa ureche intr-un domeniu unde e nevoie de putina pregatire. Ok, nu exista personal pregatit dar de exemplu cameristele pot fi trimise la un curs de camerista si astfel sa apara mana de lucru calificata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here