Home Nationale Romania se cutremura in zona Galatiului

Romania se cutremura in zona Galatiului

1062
0

In localitatea Izvoarele din judetul Galati, patru cutremure s-au produs in mai putin de 24 de ore. Aceasta zi a adus aminte de anul 2013 cand s-au numarat nici mai mult nici mai putin de 260 de seisme.

Marti, 4 seisme s-au produs in satul Izvoarele, primarul declara:

“Seismele au fost resimţite de localnicii din satul Izvoarele şi de o parte din cei din satul Slobozia care sunt mai aproape de Izvoarele. Lumea s-a speriat, oamenii şi-au amintit de cutremurele din 2013. Cele două seisme de 3 grade s-au resimţit ca unele de 5 grade, pentru că epicentrul am înţeles că a fost la 5 kilometri. Curios este faptul că din nou se întâmplă în aceeaşi perioadă ca în 2013”, a spus primarul comunei Slobozia Conachi de care aparţine satul Izvoarele.

Firul evenimentelor spune ca marti, pe la orele 13:30 doua seisme cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter s-au produs, insotite de inca doua astfel de evenimente, unul pe la orele 16:00 si altul pe la orele 18:00. Ultimele doua, de dupa-amiaza, au avut o intensitate ceva mai mica, de doar 2 grade pe scara Richter.

Nu s-au inregistrat pagube materiale iar miercuri, la fata locului au sosit reprezentantii INFP – Institutul National pentru Fizica Pamantului, pentru a inspecta problema.

”Am înţeles că vine mâine un specialist de la INFP să restarteze staţia seismică de la Slobozia, care nu mai înregistrează, iar până vineri ar urma să vină şi domnul Diaconescu, specialist în seisme”, a mai spus primarul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here