Home Nationale Romania, campioana europeana la sudura

Romania, campioana europeana la sudura

1112
0

Desi in Romania meseria de sudor nu mai este la cautare in randul tinerilor, cativa cativa “copii” din Galati au demonstrat contrariul, ca meseria de sudor este una foarte frumoasa si au reusit sa castige o competitie internationala in care si-au demonstrat maiestria. Totul s-a petrecut la Cambridge in Marea Britanie si tinerii nostri au fost mai buni de cat alte tari cu mare traditie in aceasta meserie.

Galatenii au luat locul 1 in acesta competitie din cauza rapiditatii si indemanarii lor, pe locul 2 si respectiv 3 situandu-se Germania si Marea Britanie. Ei au fost la prima participare si au trebuit sa sudeze un sistem complex de tevi, terminand cu o ora mai devreme de cat echipa Germaniei, care s-a situat pe locul secund.

Stefan Nechifor, unul dintre membri echipei are 21 de ani si povesteste pentru Digi24 ca „Meseria asta mi-a plăcut pentru că îl vedeam pe taică-meu cum suda”. S-a apucat de sudat in urma cu 3 ani, cand era elev la Liceul Tehnologic din Galati. Da, acest liceu este unul printre putinele licee din tara care mai scoate asemenea specializari. Stefan lucreaza la Santierul Naval Galati unde a reusit sa se perfectioneze destul de mult, avand deja un an vechime in domeniu.

Majoritatea scolilor profesionale s-au destramat dupa anii 90, pe piata din Romania a inceput sa fie lipsa de mana de lucru calificata in toate domeniile, dar mai ales de sudori. Un sudor debutant in Romania poate sa primeasca pana la 2000 de lei pe luna, salariul crescand direct proportional cu vechimea si cu calificarile ulterioare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here