Home Diverse Cel mai bun ventilator axial este acela montat din prima

Cel mai bun ventilator axial este acela montat din prima

872
0

Nimic nu se compara cu o hala bine ventilata. Am vazut pe propria piele acest lucru in momentul in care am lucrat in productie publicitara. Patronul construise o hala destul de interesanta, ieftin, uneori ni se parea prea ieftin si intr-un final am vazut de ce era asa de ieftina. Era practic o cutie fara ferestre. Avea doar o susa. Era destul de bine construita, insa nu era ventilata deloc. Nu avea pe unde intra aerul si se facea o zapusala inauntru de zile mari mai les pe timp de vara.

Unde nu-i cap, vai de picioare. Vechea zicala romaneasca e inca vie

Solutia a fost montarea unui ventilator axial din 10 in 10 metri si de fapt a unui sistem de ventilare. Era bine sa fi facut mutarea asta de la inceput, de cand s-a construit hala dar stiti si voi cum e romanul. Intotdeauna isi doreste cat mai ieftin, lasa ca pune el dupa ventilatoare, adapteaza ceva, bate un cui, leaga o sarma, sudeaza o poarta si asa mai departe. E genul de mentalitate pe care o vezi peste tot in jur in Romania, cu asta au crescut parinti nostri si vad ca s-a transmis mai departe.

Mentalitatea romaneasca ne joaca feste din ce in ce mai des

Adica nu stiu, eu cel putin daca ma apuc sa construiesc o hala, primul lucru la care ma gandesc este functionalitatea ei, nu faptul ca trebuie sa fie doar un acoperis sa nu ma ploua. Asta e problema, ca toti vor sa faca cat mai ieftin si merg pe ideea ca daca ceva nu merge, improvizeaza, doar sa vada hala ridicata. Nu e o idee tocmai buna pentru ca de exemplu, daca punea ventilatoarele in momentul in care a construit hala era mai ieftin de cat acum, cand a trebuit improvizata o solutie.

Dar, sa nu uitam ca improvizatia si inventivitatea sunt atuurile numarul 1 ale romanului de pretutindeni, poate sa fie in tara lui, poate sa fie in strainatate, romanul intotdeauna gaseste o solutie pentru a rezolva o problema. Nu e nimic in neregula aici, insa as vrea sa vad mai multa inteligenta aplicata la momentul potrivit, nu in timp si nu prin improvizatii. Au trecut ceva ani de la Revolutie si cred ca ar fi momentul sa devenim oleaca occidentali in mentalitate si in gandirea de zi cu zi.

Pai ati vazut voi la neamt hala care se construieste din tatani apoi se taie cu fainerul pentru a se monta sistemul de ventilare? Cine a mai pomenit asa ceva? Cred ca daca ne-ar vedea ar rade si cu fundul de noi si probabil ne-ar da la TV la Camera de Ras. E momentul sa ne gandim putin la viitor si la perspectiva, nu doar la buzunarul de moment. E bine sa fim si economi, dar cu lucrurile adevarat importante, nu sa ne sabotam singuri din cauza zgarceniei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here