Home Nationale Vrei sa adopti un copil? Acum e momentul

Vrei sa adopti un copil? Acum e momentul

1561
0

Procedurile de adoptie s-au simplificat o idee dupa ultimele reglementari ce ar putea intra in vigoare de la anul. Trebuie sa treca 4 luni de la publicarea in Monitorul Oficial. Cei care au incercat sa adopte un copil probabil au renuntat in doar cateva luni din cauza procedurii greoaie care presupune mult timp de asteptate si foarte multe etape, procese in instanta si asa mai departe. Oamenii nu au rabdare sa astepte 2 ani pentru a adopta un copil si pentru toata lumea cred ca pare un termen destul de ciudat, mare, greu de suportat.

Ei bine, aceste reglementari despre care va povesteam mai reduc din timpii de asteptare si aduc beneficii parintilor, precum o alocatie de 3300 de lei de la stat timp de 3 luni si 40 de ore libere acordate de angajator, timp in care tu sa iti pregatesti documentatia. Crede-ma ca vei avea nevoie de mai mult de 40 de ore pentru acest proces de adoptie. De asemenea, primul termen de judecata va fi in 15 zile de la inregistrarea cererii si termenul de apel se va reduce de la 30 de zile la doar 10. Astfel, solutionarea dosarelor se va face mult mai rapid pentru ca nu va mai fi necesara citarea parintilor pentru judecarea cererilor de incredintare.

Cu alte cuvinte, daca parintii naturali sau rudele copilui nu sunt gasiti in termen de 6 luni, se pot declansa procedurile de adoptie. Daca discutam despre adoptiile internationale, dupa deschiderea procedurii de adoptie copilul se va declara eligibil la 1 an, nu la 2 cum este legea in prezent. Sa speram ca lucrurile se vor simplifica si mai mult, nu vor ramane la acest stadiu pentru ca cei mici merita o familie si niste parinti reali, nu sunt de vina ca au fost abandonati de niste persoane fara inima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here