Home Diverse Adaptari la motoarele electrice – reductoare melcate

Adaptari la motoarele electrice – reductoare melcate

1391
0

De motoare electrice am auzit cu totii. Le mai spunem si electromotoare si le folosim zilnic, fie ca ne dam seama sau nu. Motoare si motorase electrice exista peste tot: in computere, laptopuri si imprimante, autoturisme, utilaje si echipamente sau alte dispozitive heavy-duty folosite in industria grea. Avand in vedere gama larga de aplicatii ale motoarelor electrice, exista si nevoia de adaptare si personalizare pentru indeplinirea cerintelor si intrunirea parametrilor de functionare necesari in fiecare situatie.

Daca motoarele electrice personalizate pot indeplini cerinte din cele mai diverse, uneori realizarea lor prin comanda speciala poate fi destul de costisitoare. Se cauta astfel solutii mai eficiente, mai ales la nivel industrial, unde motoarele electrice reprezinta un element vital. Isi intra in rol astfel reductoarele.

Un reductor ofera posibilitatea personalizarii parametrilor de functionare ai unui motor electric. Uneori este nevoie de putere de alimentare mai mare, este necesara posibilitatea de reglare a treptelor de turatie si viteza, iar aceasta misiune poate fi indeplinita de o gama variata de reductoare si variatoare de turatie. Este vorba aici despre reductoare melcate eficiente, despre reductoare coaxiale, ortogonale, planetare, cu angrenaje conice sau cilindrice – toate acestea devin foarte utile in functie de situatia faptica.

Cele mai cautate de pe piata sunt in momentul de fata reductoarele melcate. Aplicabilitatea lor acopera o gama diversa de utilizari – reprezinta un tip de reductoare cu caracter universal, ideale pentru spatii mici, avand insa un raport de transmisie mare si sisteme diverse de prindere. Reductoarele melcate sunt astfel unitati remarcabile care adapteaza orice motor electric conform cerintelor si specificatiilor dorite.

Caracteristicile reductoarelor melcate sunt cele care recomanda utilizarea lor in aplicatii diverse. Puterile cuprinse intre 0,09 si 7,5 kW, alaturi de rapoartele de reductie situate intre i7 si i100 (reducere a turatiei de lucru de 7 pana la 100 de ori) permit o functionare a motoarelor electrice conforma cu ceea ce se impune. Prelucrarea pieselor sensibile necesita turatii reduse si un cuplu ridicat ale motoarelor utilajelor; ventilatoarele industriale necesita de asemenea trepte si viteze distincte pentru a putea evacua aerul viciat intr-un anume interval de timp – acestea ar fi doar doua exemple in care reductoarele melcate isi impun utilitatea. Privite ca o adaptare la motoare electrice de diverse tipuri, reductoarele si variatoarele de turatie reprezinta o alternativa rentabila atunci cand realizarea unui motor electric industrial personalizat este prea costisitoare. Adaptarile si personalizarile sunt astfel mai accesibile, iar procesele diverse isi mentin continuitatea prin utilizarea motoarelor electrice accesorizate cu reductoare melcate eficiente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here