Home Diverse Amenda de 1000 de lei pentru ca a sunat la 112

Amenda de 1000 de lei pentru ca a sunat la 112

896
0

Comedia se intampla in cazul programului “Radarul Padurilor” desfasurat de autoritati inca din anul 2014. Ce s-a intamplat de fapt? Procesul verbal de mai jos a fost intocmit de un agent de politie din comuna Baiut si amenda este in cuantum de 1000 de lei.

Radarul Padurilor functioneaza in felul urmator: orice cetatean poate sa sune la 112 si sa verifice daca un camion ce transporta lemne are sau nu autorizatie pentru lemnele transportate. Cu alte cuvinte, daca este un transport in regula sau o defrisare ilegala. Trebuie sunat la 112 si transmis numarul de inmatriculare, iar apoi politia se va deplasa si va intercepta transportul pentru verificari.

Cu toate acestea, se pare ca avem de-a face cu niste probleme destul de ciudate, precum amenda de mai sus, acordata pe motiv ca a fost apelat 112 fara motiv si ca transportul respectiv este in deplina legalitate.

Oamenii incep sa devina confuzi si astfel, incet incet, Radarul Padurilor nu va mai functiona pentru ca nu vrea nimeni amenda in cazul in care transportul este legal.

Insusi premireul Ponta spunea prin 2014 ca „orice om caruia i se pare ceva ciudat despre transport suna la 112 si politia poate sa opreasca acel transport si sa verifice”…

Pe Facebook, oamenii afirma faptul ca acest caz nu este unul singural, ci din contra, sunt destul de dese…

Ce sa intelegem oare? Este o metoda de intimidare a programului Radarul Padurilor? Este vorba despre niste politisti care habar nu au pe ce lume traiesc? Ei bine, nimeni nu stie nicmic deocamdata, insa speram sa se puna toata lumea in tema cu acest program si sa nu mai existe cazuri asemanatoare atata timp cat vrem sa dam inainte din punct de vedere al stoparii defrisarilor ilegale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here