Home International Circulatia interzisa in SUA din cauza ninsorilor

Circulatia interzisa in SUA din cauza ninsorilor

1008
0
epa03536536 Pedestrians walk through the snow protected by their umbrellas during heavy snowfalls, in Geneva, Switzerland, 15 January 2013. EPA/SALVATORE DI NOLFI

Sute de trenuri au fost oprite pe peroane, podurile au fost inchise iar autoritatile au fost luate prin surprindere de aceasta zapada. Transportul in comun de asemenea a fost oprit iar circulatia INTERZISA. Aseara in jurul orei 23 in State sau azidimineata la 6 ora Romaniei, podurile , tunelurile, metroul si autobuzele au fost oprite/inchise in New York. Mai tarziu s-a luat decizia de a interzice circulatia si pentru masinile mici, exceptie facand masinile de politie, ambulantele si utilajele de deszapezire.

Vremea rea se pare ca nu vrea sa paraseasca zona New York-ului prea curand, caci o avertizare de viscol este valabila pana miercuri. Aproximativ 7 state sunt cuprinse de avertizare.

“De obicei, mă întorc acasă în jur de 18.00 sau 18.30. Dar astăzi am plecat cu două ore mai devreme”, mărturiseşte în gara Grand Central, aproape goală în mijlocul după-amiezii, Joseph Burke, un avocat care locuieşte la periferie.
Din punct de vedere meteorologic, se asteapta cel putin un start de de cm de zapada in New York in aceasta perioada, dar si vant de pana la 70 km/h. Gravitatea situatiei se vede si in faptul ca Broadway a anulat toate specacolele sediul ONU va fi inchis de asemenea, pana si Bursa va fi amanata pana marti. Peste 2700 de zboruri au fost anulate luni si astazi inca 3700.

“Nu este o furtună tipică”, a insistat luni primarul din New York. “Întoarceţi-vă acasă”, a adăugat el, reiterând că viscolul ar urma să fie “unul dintre cele mai mari din istoria oraşului” cu 8,4 milioane de locuitori.
Recordul pentru o furtună de zăpadă la New York datează din 2006, când în Central Park a fost măsurat un strat de 68,32 centimetri de zăpadă la 11 şi 12 februarie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here