Home International Adevarul despre apropierea Cubei de SUA, spus de Fidel Castro

Adevarul despre apropierea Cubei de SUA, spus de Fidel Castro

1043
0

Fidel Castro a decis sa rupa tacerea printr-o scrisoare in legatura cu apropierea fata de Statele Unite. El afirma ca nu are incredere in SUA dar nici nu respinge inbunarea relatiilor cu cei de la Casa Alba. Scrisoarea a fost trimisa catre postul public de televiziune, iar in aceasta Fidel afirma: “Nu am încredere în politica Statelor Unite şi nu am schimbat niciun cuvânt cu ei, dar aceasta nu înseamnă în niciun caz o respingere a unei soluţii paşnice la conflicte”.

Ajuns la o varsta venerabila, Fidel Castro incepe sa clarifice anumite lucruri fiind constient de faptul ca starea sa de sanatate este destul de subreda in momentul de fata, acesta ne mai iesind in public de peste un an.

In linii mari, scrisoarea era adresata unei federatii studentesti, iar Fidel afirma ca este de acord cu ideile fratelui sau Raul in ceea ce priveste politica externa, respectiv SUA. In 2006 fratele lui Fidel Castro a preluat puterea din cauza sanatatii subrede a lui Fidel.

Cel care a avut onoarea de a citi scrisoarea pe postul public nu a fost altcineva decat Randy Perdomo, presedintele Federatiei studentesti universitare iar aceasta trata diverse teme precum campaniile militare cubaneze din Afrika anilor 70 so 80, anii dinaintea pactului cu SUA.

Scrisoarea apare dupa zeci de ani de raboi declarativ intre SUA si Cuba, razboi ce dateaza inca din anii 60.

In ceea ce-l priveste pe El Comandante, ultima sa iesire in public a fost in ianuarie 2014 cand a mers sprijinit intr-un baston la inaugurarea unei galerii de arta a unui vechi prieten de-al lui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here