Home Editorial sau Guest Post Manelele

Manelele

1359
0

Cum au aparut manelele? E o intrebare destul de buna. Acestea au evoluat din muzica populara combinata cu muzica orientala, iar la final a rezultat un rahat. Tiganii sunt cei care se ocupa cu asemenea muzica iar noi, romanii, am ajuns sa ii veneram pentru rahatul pe care ni-l servesc. Tin minte pe Guta cand s-a lansat in muzica, in anii 90 canta muzica populara si canta destul de bine, era lautar cu acte in regula. Apoi a urmat perioada anilor 2000 cand au aparut al de Adi Minune, Florin Salam, Florin Peste, Sandu Ciorba si multe astfel de nume pe cat de hazlii pe atat de prostesti.

Manelele au prins cel mai bine la tarani, cei fara carte, obisnuiti deja cu zdranganeaua de muzica populara. Astfel, au evoluat incet incet pe spinarea prostilor pana in ziua de azi.

Manelele au inspirat tanara generatie ani la randul si au impins-o intr-un sant plin cu dejectii de unde nu mai poate iesi. Daca te uiti la masinile din care rasuna manelele, o sa observi niste copiii atat de prosti, incat nu-si dau seama nici ce reprezinta tabla inmultirii. Nu isi dau seama ca versurile transmise de manele sunt de cea mai joasa speta, cuvinte precum “boss” si “pe sistem” sunt niste expresii tiganesti.

Am ajuns sa veneram tiganii, asta am ajuns.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here