Home Terorism Grupul care plănuia atacuri teroriste în Franța, era inspirat de ISIS

Grupul care plănuia atacuri teroriste în Franța, era inspirat de ISIS

1218
0
atacuri teroriste în Franța

Suspecții arestați vineri din pricina faptului că plănuiau un atac terorist în Franța aveau aceiași explozibili folosiți de ISIS în atacurile de la Paris și de la Bruxelles. O sursă apropiată anchetei spune că gruparea nu are legături cu ISIS în mod direct, doar s-au inspirat din modul lor de lucru.

Poliția franceză a dejugat un posibil atac terorist pe teritoriul Franței și au arestat câțiva suspecți, inclusiv o tânără în vârstă de 16 ani, alături de alți trei bărbați din orașe diferite ale Franței, spune Ministrul de Interne. Un dispozitiv parțial asamblat, exploziv, a fost găsit în timpul raziilor, potrivit lui Bruno Le Roux. Gruparea fabrica TATP, același explozibil folosit în atacurile de la Paris și Bruxelles.

După arestările din Montpellier, Clapiers și Marseillan, a urmat o anchetă de 2 săptămâni condusă de procuratura anti-tero din Paris  în colaborare cu poliția judiciară din Montpellier, și forțele naționale ale poliției. Le Roux  a premiat pe cei care au dus la arestări iar anunțul vine la doar o săptămână după ce un soldat a împușcat un bărbat înarmat cu o macetă la muzeul Louvre din Paris. Autoritățile franceze au deschis o anchetă pentru terorism după ce poliția a spus că tânărul de naționalitate egipteană, în vârstă de 29 de ani, rezident al Emiratelor Arabe Unite, a început să fluture maceta și să strige Allahu akbar (Dumnezeu e mare).

Franța este sub stare de urgență după atacurile din noiembrie 2015, atacuri în care au murit 130 de persoane și au fost rănite alte câteva sute. În luna iulie a anului trecut, un tunisian extremist a intrat cu camionul de 20 de tone într-o mulțime adunată pentru Promenade des Anglais din Nice, de Ziua Bastiliei. 86 de persoane au murit atunci și alte 200 rănite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here