Home Lifestyle Așa arată o defilare pe cel mai periculos podium din lume

Așa arată o defilare pe cel mai periculos podium din lume

866
0
defilare

Nimic nu o poate împiedica pe Akuja de Garang, nici măcar războiul. Tânăra în vârstă de 41 de ani este creierul din spatele Festivalului de Modă și de Arte pentru Pace din sudul Sudanului, un festival care promovează cultura sud sudaneză.

Akuja de Garang este un designer vestimentar implicat în proiect, care a plecat din Juba alături de familie chiar din tinerețe și care s-a stabilit ulterior în Marea Britanie. Ca studentă, Akuja de Garang a învățat cum propria țară pierde cultura și tradițiile din pricina conflictelor locale și a dorit să se implice și să stopeze acest fenomen. Astfel, ea a plecat înapoi către Juba.

Războiul civil a luat amploare în sudul Sudanului în 2013 și până în acest moment, nimic nu pare să-l poată opri. Totul s-a întâmplat în momentul în care Președintele Salva Kiir a acuzat pe vice președintele său Riek Machar că ar fi organizat un grup în scopul de a prelua puterea.

Astfel, au apărut ciocnirile între guvern și armată, armată care a rămas loială vicelui. De atunci, mii de oameni au fost uciși dar Națiunile Unite estimează că pe lângă cele câteva mii de suflete curmate de acest război, alte 2 milioane s-au transformat în refugiați.

„Cred că pot să aduc plusvaloare societății din Sudan. În Marea Britanie cheltui foarte mulți bani, bani cu care mai mult ca sigur aș schimba lucrurile în Africa” spune de Garang.

În 2012, de ziua națională a Sudanului, de Garang a ținut primul festival de modă. A fost un eveniment unic, bazat pe voluntari, foarte apreciat de altfel.

„Nu a fost simplu, să construiești ceva la Juba nu e ieftin deloc. Podiumul de defilare l-am construit de la zero și l-am pus într-un cort. Această ediție a adunat 300 de curioși” spune de Garang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here