Home Diverse Tu ești dispus să cumperi anvelopele de iarnă?

Tu ești dispus să cumperi anvelopele de iarnă?

1106
0
anvelopele de iarnă

În România există o adevărată nebunie an de an, cu cauciucurile de iarnă. Teoretic, după data de 1 noiembrie, dacă pe carosabil există gheață sau zăpadă, ești obligat să ai cauciucuri de iarnă pe mașină. În caz contrar, dacă ești prins de poliție pe asemenea drumuri fără echipare corespunzătoare, primești o amendă destul de mare și ți se va reține certificatul de înmatriculare.

Și cel mai grav este că an de an, oamenii fug de această investiție, nu își echipează mașinile cu cauciucuri de iarnă. Parcă sunt din ce în ce mai inconștienți.

Care sunt motivele pentru care românii nu cumpără cauciucuri de iarnă

  • Nu sunt o investiție bună, sunt folosite o perioadă scurtă de timp, eventual doar dacă ninge afară. Românul nu vrea să cumpere ceva doar pentru a fi preventiv.
  • Sunt scumpe. Pentru că majoritatea compară prețurile cauciucurilor de iarnă noi cu cele second hand, clar par scumpe. Adică nu compari anvelope de iarnă 195/65/R15 noi precum cele de aici, cu cele second hand care costă de 3 ori mai mult. Întrebarea mea este ce li se pare mai scump? 4 cauciucuri cu 200 de lei bucata sau o spitalizare, un deces sau o pușcărie?
  • Sunt nepăsători. Mulți pleacă de la premiza că dacă ninge nu mai ies cu mașina în trafic dar de multe ori sunt nevoiți să o facă și evident, primesc amenzi de la poliție.
  • Nu sunt preventivi. Puțini sunt cei care se duc și cumpără cauciucuri de iarnă doar ca să le fie lor un pic mai bine. Nu, 90% dintre români cumpără din cauza amenzilor. Sunt și care nu cumpără deloc pentru că ei consideră că nu le trebuie așa ceva.
  • Sunt șmecheri. Există și oameni care se consideră șmecheri, dacă 3 ani nu i-a prins iarna cu opincile de vară pe mașină, au impresia că ei se pricep foarte bine la a evita echipajele rutiere pe timp de iarnă și nu sunt dispuși să facă o cheltuială în plus.

Acestea sunt cele mai importante motive pentru care românii inconștienți fug de cauciucurile de iarnă. E o prostie după părerea mea pentru că siguranța trebuie să fie întotdeauna pe primul plan. Cauciucurile de iarnă sporesc simțitor siguranța la volan pe carosabil acoperit cu zăpadă sau gheață.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here