Home Terorism Refugiatul sirian suspectat de atacuri cu bombă în Berlin, Jaber Albakr, s-a...

Refugiatul sirian suspectat de atacuri cu bombă în Berlin, Jaber Albakr, s-a spânzurat

1120
0
Jaber Albakr

Un refugiat sirian suspectat de plănuirea unui atac cu bombă pe motive islamice asupra unui aeroport din Berlin, a fost găsit spânzurat cu tricoul cu care era îmbrăcat în închisoare. Investigatorii spun că Albakr, în vârstă de 22 de ani  și care a sosit în Germania anul trecut, punea la cale un atac terorist. Poliția din Germania afirmă faptul că modul de abordare și comportamentul tânărului sugerau o legătură cu gruparea teroristă Statul Islamic.

„În seara zilei de 12 octombrie 2016, Jaber Albakr, suspectul principal în plănuirea unui atac cu bombă împotriva statului, și-a pus capăt zilelor în spitalul închisorii din Leipzig” a spus instituția pe site-ul său. Ministrul de Justiție din Saxonia, Sebastian Gemkow, a spus reporterilor faptul că Albakr s-a spânzurat cu tricoul dar nu a fost destul de specific cu locația în care s-a întâmplat evenimentul. În dimineața acelei zile, Albakr fusese la psiholog și nu dădea nimic de bănuit legat de acest gest.

Autoritățile au decis să reducă verificarea lui de la 30, la 15 minute. Albakr se afla deja în greva foamei și refuza să vorbească. Medicii au încercat să-l resusciteze  pentru jumătate de oră, fără folos însă. În celula sa nu se aflau camere de supraveghere, legea nu permite așa ceva. Spiegel Online raportează faptul că Albakr a fost supravegheat non stop de când a intrat în custodia poliției și era considerat cu risc înalt de suicid.

Albakr a fost arestat în noaptea zilei de sâmbătă, după ce alți doi sirieni l-au legat de pat într-un apartament din Leipzig și au alertat poliția. Aceștia au spus anchetatorilor că s-au împrietenit cu Albakr într-o gară din Leipzig  și le-a cerut să stea cu ei. Cei doi sirieni au aflat de pe rețelele de socializare faptul că Albakr era căutat de autorități, motiv pentru care l-au predat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here